Avocatul familiei Melencu aruncă bomba! Gheorghe Dincă vrea să se spovedească, dar DIICOT nu îi permite: „Le este frică”

Avocatul Tonel Pop aruncă o nouă bombă! Gheorghe Dincă a cerut să se spovedească la un preot, însă procurorii ar fi refuzat de teamă să nu spună adevărul în fața lui și să deconspire încrengăturile la nivel înalt.

21 oct. 2019, 07:38

UPDATE: Patriarhul României ar putea să intervină în ancheta de la Caracal, este de părere avocatul Tonel Pop după ce lui Ghoerghe Dincă i-a fost refuzat dreptul de a se spovedi unui preot.  

Ghoerghe Dincă a solicitat un preot pentru a se spovedi, dar acest lucru i-a fost refuzat, susține România TV. În contextul acesta, avocatul Tonel Pop a făcut un apel public către Biserica Ortodoxă Română și către Patriarhul Daniel. 

”Eu chiar îl rog pe Patriarhul României să facă lucrul acesta. Ne cunoaștem, mi-a dat și niște icoane la Palatul Parlamentului. Și când a fost înscăunat Iohannis am fost acolo. Chiar îl rog personal, ca să zic așa, să intervină prin oamenii domniei sale să vadă de ce nu se respectă acest drept fundamental de a avea acces la un părinte, un preot creștin ortodox. Eu vreau o situație de normalitate”, a precizat avocatul Tonel Pop în direct la România TV. 

„Dincă a cerut în dese rânduri în ultima perioadă se spovedească la preot. A cerut asistenţa unui preot. Ce au făcut anchetatorii? Au disperat. Li s-a făcut părul măciucă. Când s-au gândit că poate spune adevarul unui preot, au paralizat. S-a dat ordin pe unitate să nu aibă acces la popa. Dacă spune ăsta acolo ce a făcut, ori ne mai face 20 de dosare, mai spune unde au plecat. Până nu terminăm ancheta, să nu recunoască la popa”, a declarat Tonel Pop, la România TV.

Gheorghe Dincă a fost arestat în dosarul privind răpirea şi uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu, două fete din Olt. Dincă le-a mărturisit anchetatorilor că le-a răpit, sechestrat şi ucis pe cele două fete. Despre Alexandra, Dincă a spus că după ce a omorât-o, i-a ars cadavrul într-un butoiu din curtea casei sale. În cazul Luizei, suspectul a declarat că după ce i-a ars cadavrul, i-a aruncat cenuşa şi resturile în liziera unei pădure de la marginea oraşului Caracal. 

Concluziile profiler-ului, după cinci şedinţe cu Gheorghe Dincă. Ce a aflat despre criminalul de la Caracal

Joi, magistraţii au decis prelungirea mandatului său cu încă 30 de zile, după cum a anunţat avocatul lui Dincă. „Da este adevărat. S-a judecat propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive. Aşteptăm soluţia care urmează a fi pronunţată. Ghoerghe Dincă s-a declarat de acord cu aceasta măsura. Îşi asumă faptele, este normal să procedeze în acest mod din punctul lui de vedere”, a spus Claudiu Lascoschi.

Gheorghe Dincă rămâne în arest pentru încă 30 de zile. Judecătorii au prelungit joi mandatul monstrului de la Caracal