EXCLUSIV Avocatul fraţilor Tate neagă că ar fi încercat să-i scape de arest pe clienţii săi prin invocarea calităţii de taţi: „Nu au fost de acord să aducem în faţa instanţei elemente familiale, de natură a impresiona”

Avocatul Eugen Vidineac, unul dintre cei doi apărători care-i reprezintă pe fraţii Tate în instanţă, se declară dezamăgit de faptul că nu şi-a putut scăpa clienţii din arest. Potrivit încheierii de şedinţă, cei doi sunt consideraţi pericol social.

10 ian. 2023, 23:43
EXCLUSIV Avocatul fraţilor Tate neagă că ar fi încercat să-i scape de arest pe clienţii săi prin invocarea calităţii de taţi: „Nu au fost de acord să aducem în faţa instanţei elemente familiale, de natură a impresiona”

Avocatul fraţilor Tate a precizat că cei doi neagă cu vehemenţă săvârşirea acestor fapte reprobabile, încearcă să îşi demonstreze nevinovăţia şi vor ajuta organele de anchetă cu tot ceea ce vor putea pentru aflarea adevărului.

Avocatul fraţilor Tate bate monedă pe faptul că fraţii Tate joacă nişte personaje în mediul online

Într-o intervenţie la România TV, avocatul Eugen Vidineac a insistat pe faptul că cei doi clienţi ai săi joacă un rol pe reţelele sociale, în realitate fiind cu totul alţi oameni.

Ca apărător, crezi în şansa ta, în apărarea în favoarea clientului. Sunt dezamăgit cu atât mai mult cu cât nu sunt probe din ceea ce aveam atunci la îndemână, însă ieri am intrat în posesia întregului dosar de urmărire penală şi, iată, nicio noutate. 

În încheierea de ședință sunt predate conversaţii, discuţii între presupusele persoane vătămate. Însă nu cunoaştem azi poziţia acelor persoane, dacă susţin sau nu susţin plângerile. Ele au aruncat o bombă şi au plecat. Iar în ceea ce priveşte materialul de urmărire penală, nu există nicio probă directă. Ba, mai mult, vorbim despre nişte rapoarte de expertiză extrajudiciară. Nu putem vorbi nici măcar despre o expertiză extrajudiciară câtă vreme psihologul care a făcut raportul nu are calitatea de expert.

Citeste si Andrew Tate sfidează Poliția din spatele gratiilor. Apar noi detalii din viața fraților milionari

Am făcut foarte clar distincţia între personajul Andrew Tate care, pe platforma de socializare, îşi exprimă o opinie potrivit căreia ‘am puterea şi am posibilitatea financiară dacă săvârşesc o faptă într-un stat să mă mut în alt stat întrucât deţin 19 paşapoarte’. Asta spune personajul. 

În aprilie s-a deschis urmărirea penală in rem, fraţii Tate ştiau că sunt vizați de săvârşirea unor fapte pedepsite de legea penală, printre care viol. Era clar că percheziţia a avut loc la domiciliul lor, că îi vizează. Ei, bine, ei au plecat din ţară şi au revenit de cel puţin 6 ori şi s-au prezentat la organele de urmărire penală ori de câte ori au fost chemaţi. Într-un fel zice personajul în online o chestie pe care o hiperbolizează, vorbim de un personaj care prezintă anumite lucuri ca să îşi adune followerşi şi alta face omul din realitate.

Mai mult, omul ăsta nu are 19 paşapoarte. Au avut loc percheziţii şi au fost găsite două paşapoarte”, a precizat Vidineac în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Fraţii Tate, consideraţi pericol public

Potrivit încheierii de şedinţă, în cazul celor doi inculpaţi a fost menţinută măsura arestului pentru 30 de zile întrucât reprezintă pericol public pentru că „dispreţuiesc femeia” şi au „reguli de conduită socială” necorespunzătoare.

„Având în vedere modalitatea în care au fost prezentate probele de către acuzare, judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că există indicii temeinice privind săvârşirea unor fapte prevăzute şi pedepsite de legea penală.

Referitor la situaţia personală, se reţine că, prin ceea ce postează pe reţele de socializare, de felul cum se exprimă, că dispreţuiesc femeia şi regulile de conduită socială, aceştia reprezintă un pericol social concret pentru ordinea publică. De asemenea, există suspiciunea ca ar putea să fugă şi să se sustragă de la urmarirea penală”, citează avocatul Vidineac din încheierea de şedinţă.

Avocatul fraţilor Tate nu a invocat calitatea de taţi a acestora în faţa magistraţilor: „Clienţii mei nu au vrut să invocăm elemente familiale de natură a impresiona instanţa”

Avocatul fraţilor miliardari a precizat, totodată, că nu a invocat în instanţă calitatea de taţi a fraţilor Tate, aşa cum s-a zvonit, întrucât clienţii săi nu au dorit să aducă în discuţie aspecte care să impresioneze instanţa.

„Nu am invocat calitatea de taţi a celor doi în instanţă. Clienţii mei nu au ţinut să facem astfel de apărări prin care să aducem instanţei elemente familiale, cu copii sau de natură a impresiona instanţa„, a lămurit apărătorul celor doi fraţi în emisiunea Punctul culminant.

Citeste si Frații Tristan și Andrew Tate rămân în arest. Decizia definitivă, luată de Curtea de Apel București

Referitor la afecţiunile de care suferă Andrew Tate, care au necesitat prezentarea la spital, avocatul Vidineac a explicat faptul că „este vorba o afectiune preexistenta care ar fi prezentat simptotalogii care e posibil să se fi agravat în această perioadă de stres. Într-adevăr, a fost de două ori la spital”.

Reamintim că Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, contestaţia fraţilor Tate la decizia Tribunalului Bucureşti şi vor rămâne în arest preventiv. Decizia magistraţilor este definitivă. Fraţii Tate au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în 30 decembrie 2022, fiind acuzaţi de trafic de persoane şi viol. Alături de ei au mai fost arestate două femei, una dintre ele fostă poliţistă.