Avocatul Gheorghe Piperea, despre declaraţia pe propria răspundere în şcoli: „Rezerva de gafe a guvernului e interminabilă”

Avocatul Gheorghe Piperea critică decizia guvernului de a-i pune pe părinţi să-şi trimită copiii la şcoală cu declaraţie pe propria răspundere. 

RomaniaTV.net
23 aug. 2020, 06:52
Avocatul Gheorghe Piperea, despre declaraţia pe propria răspundere în şcoli: „Rezerva de gafe a guvernului e interminabilă”

Avocatul Gheorghe Piperea susţine că prin declaraţia pe proprie răspundere este condiţionat dreptul la educaţie de starea de sănătate a copilului.

„Rezerva de gafe a guwernerului e interminabilă.

Când credeai că nu mai poate scoate ceva mai „bun” decât „pepsiglasul”, doamna ministru a învățământului girează* un formular de declarație pe proprie răspundere a părintelui care își trimite copilul la școală** din care trebuie să rezulte că părintele își asumă răspunerea că respectivul copil e sănătos tun, sub pedeapsa penală pentru fals în declarații. Nu trimiterea greșită la vechiul cod penal, care nu mai este în vigoare, este problematică (asta poate fi faptă de funcționar prost și inadaptat, care a fost pus să inventeze o potențială pedeapsă pentru dizidenții față de mărețele planuri ministeriale). Chestiunile grave sunt condiționarea dreptului la educație de starea de sănătate aparentă a copiilor, șantajul pe față la adresa părinților, care vor fi nevoiți să rămână acasă cu copiii aparent infectați de orice și, în curând, să facă foamea din lipsă de loc de muncă, precum și ridicarea restricțiilor și limitărilor de drepturi și libertăți la rang de „nouă normalitate”, care nu mai păstrează nimic din caracterul lor temporar, chestie la care se referă art.53 din Constituție.

Dar ce mai contează Constituția când domnul ministru Tătaru amenință că, dacă Avocatul Poporului și CCR mai îndrăznesc să pună în discuție politicile și legile arahatiene, cazurile de „infectare” vor ajunge la (fix) 2800 pe zi?

Supunere stimați co-plătitori de taxe, impozite și contribuții: asta vi se cere. Durează doar un an-doi, câți sunt necesari pentru apariția vaccinului izbăvitor (care, ca orice vaccin anti-gripal, are eficiență de 60%). Dar numai dacă până atunci nu mai apare încă un virus cu ochi oblici, de prin China. Sau vreo ciumă bubonică.

PS Nu aveți de unde să știți când copiii vă sunt asimptomatici sau presimptomatici. Nu zicea domnul Arahat că prima dovadă că ești simptomatic este faptul că nu prezinți simptome? Declarația pe proprie răspundere o veți da și când vor exista simptome vizibile, dar și când copiii vor fi asimptomatici (notă: tre’ să își facă toată lumea acasă stocuri de termometre, termoscanere, nurofen, paracetamol, remdesevir etc., tot ce trebuie pentru ca în fiecare zi copiii să poată fi trimiși „sănătoși” la școală). Răspunderea intervine și când în trei zile de frig afară apar simptome la școală, și când copilul este testat pozitiv asimptomatic. Nu scăpați, oricum ați da-o.

PPS Nu există în Constituție obligația de a fi sănătos, ci dreptul la asistența sanitară publică și la îngrijire medicală și tratament, drept pe care unii dintre noi îl plătesc cu sume mari de bani virați statului cu titlu de contribuții la asigurările sociale de sănătate (CASS).

*=andosează, garantează; atenție, cuvântul nu are nicio legătură cu giroscopul scos pe gură de domnul președinte Johannis

**=noul incubator de nou-normali, care vor învăța supușenia de tip chinezesc, în loc să învețe să fie liberi și responsabili”, spune avocatul Gheorghe Piperea. 

Ministrul Sănătăţii a declarat că părinţii trebuie să completeze în declaraţia pe propria răspundere atunci când copilul merge la şcoală dacă acesta a avut simptome în ultimele zile. Nelu Tătaru a precizat că acel document este un lucru elementar şi de siguranţă pentru fiecare dintre noi.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, noi precizări referitoare la declaraţia pe propria răspundere în şcoli: E un lucru elementar şi de siguranţă