Avocatul Gheorghe Piperea: „Se pregătesc dosare la DNA, împotriva celor de la USR, în special în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în pandemie” | EXCLUSIV

Avocatul Gheorghe Piperea a vorbit vineri seara, la România TV, despre cazul Ioanei Băsescu, dar și al partidului USR, care se confruntă cu mari probleme interne și probabil, penale. 

27 mai 2022, 22:37
Avocatul Gheorghe Piperea: „Se pregătesc dosare la DNA, împotriva celor de la USR, în special în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în pandemie” | EXCLUSIV

Avocatul Gheorghe Piperea crede mai degrabă că suspiciunile cu privire la Ioana Băsescu sunt, mai degrabă, nefondate.

„Eu cred că această doamnă, Ioana Băsescu, în afară de a fi cules roadele poziției de fiică a președintelui, nu poate fi acuzată de nimic. Pur și simpu e un fel de țap ispășitor pentru tatăl ei. Nu știu cum se poate simți acest om când și-a băgat toată familia, inclusiv una dintre persoanele apropiate, Elena Udrea, în această situație. 

Ce s-a întâmplat ieri la Curtea de Casație, poate să aibă sau nu efecte favorabile pentru Ioana Băsescu dacă – am înțeles că martorul și-a schimbat poziția anterioară și s-ar putea pune niște probleme de eventuală mărturie mincinoasă (…).

În rest, să nu uităm. Toată lumea este beneficiara prezumției de nevinovăție. Am fost învățați, forțați să credem că politicienii, respectiv fiii sau fiicele de politicieni nu beneficiază de prezumția de nevinovăție. Spuneam din noiembre 2017 că este un cuțit cu două tăișuri.  Atunci când se urla în stradă să intre la pușcărie Dragnea și toată lumea acuzată de opinia publică, se vorbea să nu există prezumție de nevinovăție pentru politicieni. Am spus atunci, o spun și acum, există un cuțit cu două tăișuri”, a declarat Gheorghe Piperea, pentru România TV.

 

USR, în atenția DNA, susține avocatul Gheorghe Piperea

 

Cunoscutul avocat a avertizat că inclusiv politicienii și rudele acestora trebuie să beneficieze de prezumția de nevinovăție, chiar dacă uneori presiunea socială e tentată să o anuleze, la nivel declarativ.

„Lumea trebuie să fie atentă atunci când vorbește despre ‘fără penali în funcții publice’ pentru că acum se poate pune problema în ceea ce privește pe cei care au promovat acest proiect, cei de la USR. Sunt foarte multe dosare penale în pregătire, chiar la DNA, împotriva celor de la USR, mai ales în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în pandemie, plandemie”, a mai transmis profesorul universitar, pentru sursa citată.

 

Haos în USR. Excluderi și demisii pe bandă rulantă

 

Anchetele din cadrul DNA sunt „cireașa de pe tort” pentru USR. Partidul aflat în cădere liberă în sondaje se confruntă cu scandaluri interne de amploare.

Cele mai recente afirmații în contextul scandalului userist vin din partea parlamentarului Irineu Dărău. Tânărul senator a vorbit despre un posibil val de demisii și excluderi.

Mai mult, USR a primit o puternică lovitură în această săptămână. Cristi Dănileț, judecătorul pe care l-a propus la CCR, a fost exclus de la CSM.