Avocatul Lucian Bolcaş: Este o dramă! S-a dat o sentinţă fără să existe PROBE directe

Avocatul Lucian Bolcaş, cel care l-a apărat pe fostul premier Adrian Năstase în procesul "Trofeul Calităţii", a criticat vehement, la România TV, decizia Completului de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de a menţine condamnarea la doi ani de închisoare cu executare.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 16:42
Avocatul Lucian Bolcaş: Este o dramă! S-a dat o sentinţă fără să existe PROBE directe

Apărătorul lui Adrian Năstase în procesul „Trofeul Calităţii”, avocatul Lucian Bolcaş, consideră că este inadmisibil ca ÎCCJ să menţină pedeapsa de doi ani de închisoare în cazul fostului premier, în condiţiile în care în decizia judecătorului scrie „că nu există probe directe privind vinovăţia inculpatului”.

„În acest dosar lipseşte esenţialul! Judecătorul fondului a scris, iar decizia este menţinută acum, că nu există probe directe care să-l incrimineze pe Adrian Năstase. (…) N-am mai văzut o asemenea decizie din anii de tristă amintire 1950, când la marea amnistie a deţinuţilor am văzut condamnări în care se scria nu există nicio probă directă, dar ştim noi că acest chiabur, acest duşman de clasă putea să săvârşească asemenea fapte”, a spus Lucian Bolcaş, la România TV.

Avocatul Lucian Bolcaş a subliniat că felul în care s-a dictat condamnarea este „o dramă” a justiţiei româneşti: „De acum încolo începe o dramă, care este drama justiţiei româneşti, o dramă care a început în momentul celebrei mascarade care a fost numită procesul lui Ceauşescu. Este o dramă dacă se ajunge la asemenea condamnări. Încerc să fac abstracţie de personalitatea care este Adrian Năstase, de faptul că eu l-am apărat, dar să confirmi o sentinţă de condamnare când scrie că nu există probe directe privind vinovăţia lui Adrian Năstase…„.

Adrian Năstase va ispăşi o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare, în urma procesului „Trofeul Calităţii”, conform deciziei de miercuri a ÎCCJ, una definitivă şi irevocabilă.