Avocatul lui Dan Diaconescu: Pentru înşelăciune riscă peste 15 ani de închisoare VIDEO

Remus Vulpescu, fostul şef al Oficiului pentru Participaţiile Statului şi Privatizare în Industrie, a fost luni dimineaţă la sediul DNA pentru a da o declaraţie în dosarul deschis pe numele lui Dan Diaconescu ca urmare a plângerii sale. Daniel Fenechiu, avocatul lui Diaconescu, spune că acesta încă nu a fost chemat la DNA, pentru că procurorii nu au făcut nicio acuzaţie până la acest moment.

RomaniaTV.net
22 oct. 2012, 08:59
Avocatul lui Dan Diaconescu: Pentru înşelăciune riscă peste 15 ani de închisoare VIDEO

„Urmărirea penală este la latitudinea procurorilor DNA. Aici discutăm despre o plângere făcută de Oficiul pentru Participaţiile Statului şi Privatizare în Industrie, iar procurorii îl vor audia pe cel care semnează plângerea, pe adică pe şeful OPSPI, Remus Vulpescu”, a declarat Fenechiu pentru România TV.

Dan Diaconescu nu a fost chemat, probabil după audierea lui Vulpescu va fi şi el citat la parchet pentru a da o declaraţie, dacă procurorii cred că este cazul„, a mai spus avocatul său.

Daniel Fenechiu a precizat că nu se ştie care este încadrarea juridică în ipoteza în care va începe urmărirea penală. „În această situaţie, înşelăciunea ar fi cea mai gravă infracţiune, iar o pedeapsă de până la 12 ani nu există. Există de până la 15 ani şi chiar mai sus. Nu găsesc, însă, vreun element sau indiciu care să fundamenteze începerea de urmărire penală pentru înşelăciune”, a precizat avocatul.

Acesta a subliniat că până în acest moment, parchetul nu a formulat nicio acuzaţie la adresa lui Diaconescu. „Acum sunt acte premergătoare, există şi posibilitatea ca parchetul să constate că ce reclamă şeful OPSPI nu se susţine şi să nu constituie urmărirea penală”, a precizat Fenechiu la România TV.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a sesizat, la începutul lunii octombrie, Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu, patronul OTV, a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.