Avocatul lui Dan Tudorache, dezvăluire-bombă în cazul fraudei voturilor de la Sectorul 1: S-a temut să nu se aleagă praful!

Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, a făcut, marți, 1 iunie, noi declarații cu privire la ancheta în cazul alegerilor locale în Sectorul 1.

01 iun. 2021, 15:54
Avocatul lui Dan Tudorache, dezvăluire-bombă în cazul fraudei voturilor de la Sectorul 1: S-a temut să nu se aleagă praful!

Avocatul lui Dan Tudorache, dezvăluire-bombă în cazul fraudei voturilor de la Sectorul 1. Acesta subliniază faptul că prima etapă a cercetării a fost finalizată.

Avocatul lui Dan Tudorache, dezvăluire-bombă în cazul fraudei voturilor de la Sectorul 1: S-a temut să nu se aleagă praful!

Stadiul dosarului este cel pe care îl cunoaștem, dosarul se află în cercetări. Știm că a fost finalizată prima etapă a renumărării”, a spus avocatul Mihai Drăgan, marți după-amiază, la Antena 3.

Amintim că procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ) va vorbi despre stadiul investigațiilor în dosarul presupuselor fraude comise la alegerile din Sectorul 1 în cadrul unui interviu realizat de Denise Rifai.

„Sunt chestiuni pe care domnul procuror, probabil, în urma faptului că știm cu toții că va ieși la pensie, s-a temut să nu se aleagă praful – ca să zic așa – de munca domniei sale și să asistăm la o mușamalizare. Este o informație publică faptul că dumnealui a depus o cerere de pensionare. De asemenea, este o informație publică: această cerere de pensionare a fost suspendată ca urmare a unei plângeri din partea unei persoane care nu are nicio legătură cu acest caz. Dar, în cele din urmă, probabil, se va pensiona”, a spus avocatul.

SIIJ, lămurii cu privire la  ancheta în cazul alegerilor locale Sector 1

În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate.

Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021.

Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom comunica informații suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală și de Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019”, transmisese Secția Specială.

Reacția oficială a fost transmisă, după ce, la un moment dat, s-a vehiculat și s-a comentat pe marginea zvonului conform căruia Daniel Tudorache ar fi luat cu o mie de voturi mai mult decât contracandidata sa, Clotilde Armand, la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1, în 2020.

Citeşte şi: Dan Tudorache, încrezător în ancheta procurorilor privind scandalul voturilor de la Sectorul 1. „Ne vor da un răspuns mult mai repede”