Avocatul lui Puiu Popoviciu, fostul director FBI Louis Freeh: Sper că instanţele de recurs vor da altă soluţie în acest dosar

Fostul director FBI Louis Freeh, actual avocat care îl apără pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, speră ca autorităţile judiciare române să rejudece cazul clientului său şi să revizuiască sentinţa pronunţată recent. Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare în dosarul Băneasa.

RomaniaTV.net
10 aug. 2017, 11:35
Avocatul lui Puiu Popoviciu, fostul director FBI Louis Freeh: Sper că instanţele de recurs vor da altă soluţie în acest dosar

„Sper că instanțele și autoritățile de recurs vor examina acest caz și vor da altă soluţie, pentru ca justiţia şi statul de drept să fie îndeplinite”, a declarat avocatul Louis Freeh, fost director al FBI.

El a precizat că a studiat acest dosar încă de anul trecut şi a descoperit numeroase deficienţe în ancheta procurorilor şi în administrarea probelor.

„Echipa noastră a analizat temeinic dovezile prezentate împotriva domnului Popoviciu la proces, inclusiv documente și înregistrări clandestine ale conversațiilor sale. Această analiză a scos la iveală numeroase deficiențe de fapt și juridice în cazul împotriva domnului Popoviciu. De exemplu, martorul principal al procuraturii, care a încercat în mod repetat, dar fără succes, să-l facă pe domnul Popoviciu să se incrimineze prin înregistrări secrete, a recunoscut în instanță că nu a fost mituit de domnul Popoviciu – presupusa mită, inclusiv două sticle de lichior și materiale corporative promoționale (cum ar fi un stilou, un notebook și calendare). Fostul ministru al Educației, precum și alți martori, au mărturisit că terenul Băneasa nu a fost niciodată un bun public și, prin urmare, nu se poate susține acuzația legală de abuz de funcție. Multe alte deficiențe grave de fapt și de drept, incompatibile cu principiile fundamentale ale statului de drept, au fost, de asemenea, subliniate în raportul meu”, a mai afirmat avocatul lui Puiu Popoviciu. 

Louis Freeh s-a declarat dezamăgit de soluţia definitivă dată în dosar şi a completat că aceasta nu este susţinută de probele prezentate şi nici de lege.

„Sunt profund dezamăgit de recenta decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României cu privire la condamnarea penală a omului de afaceri român Gabriel Popoviciu și la sentința de șapte ani de închisoare. Acestea nu sunt susținute nici de fapte, nici de lege”, a mai spus Louis Freeh.