Avocatul Mihail Vlasov vrea să scape de arestul la domiciliu

Mihail Vlasov contestă în instanţă decizia prin care s-a dispus arestarea sa la domiciliu. Vlasov vrea să scape cu totul de asrest, deşi reşedinţa sa îi asigură suficiente mijloace de divertisment ca să-şi alunge plicitisul provocat de inactivitate.

04 iul. 2014, 06:45
Avocatul Mihail Vlasov vrea să scape de arestul la domiciliu

Cea mai luxoasă închisoare din România este casa lui Mihail Vlasov. Fostul şef al camerei de comerţ şi industrie este arestat la domiciliu, la Iaşi. Vila sa are peste 800 de metri, piscină, jacuzzi şi sală de biliard.

Piscina din interior a fost o premieră în România, în vremea construcţiei, pentru că are dotări lux, iar vara poate fi folosită ca o piscină deschisă. Vlasov şi-a mobilat casa cu stil – are pian, mobilă din lemn masiv şi multe obiecte de artă.

Deşi nu poate părăsi proprietatea, fostul şef al camerei de comerţ are dreptul să primescă vizite. Chiar dacă îşi petrece toată ziua în casă, Mihail Vlasov nu trebuie să lucreze deloc. Are servitori, valeţi şi grădinar.

În setea de libertate a avocatului nu-i este satisfăcută de confortul locuinţei. „Arestul la domiciliu este o formă perversă de arest, că e ca şi cum îţi plac dulciurile şi te trimite cineva într-o cofetărie şi vezi dulciurile, dar nu te poţi atinge de ele (…) Era mai bine in arest preventiv”, declara Vlasov în urmă cu două săptămâni.

Citeşe şi SPECTACOL în sala de judecată. Mihail Vlasov a aruncat cu banii în faţa magistraţilor