Marcel Ciolacu, scandalizat de dubla crimă de la Oneşti. „E regretabil ce s-a întâmplat. Ar fi trebuit ca aceste măsuri să fie luate imediat”

Marcel Ciolacu a declarat miercuri că ministrul de Interne ar fi trebuit să-l demită imediat pe şeful Poliţiei din Oneşti, în urma dublei crime. Preşedintele PSD consideră că, în astfel de situaţii, nu este de acord cu demiterea lui Marcel Bode, ministrul de Interne.

03 mart. 2021, 21:26
Marcel Ciolacu, scandalizat de dubla crimă de la Oneşti. „E regretabil ce s-a întâmplat. Ar fi trebuit ca aceste măsuri să fie luate imediat”

Marcel Ciolacu a criticat autorităţile pentru lipsa de reacţie în cazul crimei înfiorătoare de la Oneşti, unde doi oameni au fost ucişi după ce au fost luaţi ostatici de proprietarul unui apartament.

„Sunt de acord cu domnul ministru Bode. Totuşi, de luni până miercuri e o perioadă lungă de timp. Ar fi trebuit ca aceste măsuri să fie luate imediat. Vorbim despre un Minister operativ, unde vin informaţiile, după cum ştim, pot fi solicitate de la o oră la alta.

Nu sunt adeptul solicitării ca într-un astfel de caz imediat să fie cerută demisia ministrului. Trebuie să găsim soluţiile cele mai bune de a funcţionat. Nu pot să fiu de acord, am văzut declaraţia prim-ministrului, care a spus că poliţiştii când au ieşit în stradă n-au zis nimic de Oneşti.

E regretabil ce s-a întâmplat la Oneşti. Luăm măsuri numai după ce se pierd vieţi omeneşti. Nu mai avem prevenţie şi se vede că ne-au găsit iar descoperiţi în această zonă”, a declarat Marcel Ciolacu, la Digi24.

Preşedintele PSD a amintit că intervenţia poliţiştilor în cazul dublei crime de la Oneşti a fost una „ratată total.”

„Măsura luată de ministrul de Interne se impunea de luni seara şi era evident. Presa sesizase că intervenţia fusese una ratată total”, a precizat Ciolacu.

Citeşte şi: Ministrul de Interne, anunţ după crima oribilă de la Oneşti: Şefii poliţiei Oneşti au fost schimbaţi

Ministrul de Interne a anunţat că şefii poliţiei Oneşti au fost schimbaţi din funcţie. De altfel, Lucian Bode a prezentat miercuri concluziile preliminare dupa intervenția ratată a polițiștilor la dubla crimă care a avut loc la începutul acestei săptămâni.

„Tema declaraţiei de presă o reprezintă concluziile preliminare de la Oneşti precum şi măsurile dispuse până în prezent. Vreau să spun condoleanţe familiilor persoanelor decedate. Pentru mine, cel mai greu de acceptat e că în urma unei intervenţii nu am reuşit să salvăm vieţile persoanelor. Vin azi în faţa dumneavoastră cu rezultatul concluziilor.Mă axez pe trei paliere esenţiale din cuprinsul raportului preliminar.”, a zis Lucian Bode.

Citeşte şi: Rezultatele autopsiilor muncitorilor din Oneşti indică o moarte în chinuri. Criminalul, ajutat de soţie să-i lege?

Reamintim că doi bărbaţi, care lucrau într-un apartament din Oneşti, au fost luaţi ostatici şi apoi ucişi de un bărbat de 68 ani, fost proprietar al apartamentului în care aceştia făceau reparaţii. La faţa locului au venit forţele de ordine, dar şi un negociator, care a încercat, mai multe ore, să îl determine pe bărbat să renunţe la intenţiile sale.

După mai multe ore de sechestru, una dintre victime a încercat să îl atace pe cel care i-a sechestrat, moment în care a fost înjunghiată. Ulterior, a fost atacat cu cuţitul şi înjunghiat şi al doilea bărbat sechestrat. Atunci, forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor. Una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului, iar a doua a murit la spital. Agresorul a fost internat în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.