Avocatul Poporului, anchetă după ORGIA din puşcărie

Avocatul Poporului (AP) s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la condiţiile de detenţie din Penitenciarul Târgu Jiu, potrivit unui comunicat al AP.

21 oct. 2014, 14:55
Avocatul Poporului, anchetă după ORGIA din puşcărie

Imagini scandaloase surprinse în Penitenciarul din Târgu Jiu. Mai mulţi deţinuţi apar în ipostaze pornografice, chiar după gratii, potrivit libertatea.ro.Conducerea închisorii a început o anchetă internă după ce fotografiile au apărut în presă.

Din situaţia prezentată în articole există indicii despre o posibilă încălcare a unor articole din Constituţie privind dreptul la viaţă şi integritate fizică şi psihică, respectiv dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică.

Un bărbat care este încarcerat la Penitenciarul din Târgu Jiu pentru furt a povestit conducerii unităţii despre orgiile sexuale care au loc între deţinuţi. Reprezentanţii penitenciarului au confimat că fotografiile au fost făcute cu telefonul mobil într-o celulă cu peste 20 de puşcăriaşi. Conducerea închisorii a demarat o anchetă pentru a stabili cine a făcut pozele. De asemenea, în penitenciar sunt în desfăşurare percheziţii în celule pentru a-i găsi pe deţinuţii care au telefoane mobile.

CITEŞTE ŞI: Un gardian de la penitenciarul lui Bercea, trimis în judecată. Vezi cum a fost prins cu mâţa’n sac

În funcţie de rezultatul anchetei, Avocatul Poporului va acţiona conform prevederilor legale.