Avocatul Poporului: „Au murit bebeluşi. Au fost plimbaţi printre spitale, pe teste COVID care nu se făceau”

Avocatul Poporului a avertizat că pacienţii cu alte afecţiuni în afară de infecţia cu noul coronavirus nu au avut parte de servicii medicale, de la începutul pandemiei. Renate Weber a precizat că au fost constatate decese în rândul copiilor de vârstă foarte mică pentru că aceştia nu au primit la timp îngrijirile medicale de care aveau nevoie.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 05:32
Avocatul Poporului: „Au murit bebeluşi. Au fost plimbaţi printre spitale, pe teste COVID care nu se făceau”

„Să nu ne mirăm că se ajunge la Terapie Intensivă pentru că unii au comorbidităţi, şi acelea s-au accentuat în perioada aceasta. Ea a fost şi din păcate va continua acum pentru că din nou spitale au fost numite COVID, suport COVID, dar nu mai fac aproape nimic altceva. Eu văd o problemă foarte mare în lipsa serviciilor medicale fireşti, normale în această perioadă (…) Au murit copii, au murit bebeluşi, au murit copii de vârstă foarte fragedă, pur şi simplu pentru că au fost plimbaţi printre spitale, pe teste COVID care nu se făceau, care nu veneau”, a declarat Renate Weber marţi, la Antena 3, conform Ziare.com.

Orban: „Scoaterea Spitalului Colentina din dispozitivul anti-COVID a fost o decizie neinspirată”

Avocatul Poporului consideră că este nevoie de un „plan, cum ieşim din situaţia asta” la care să lucreze specialişti din domeniul sanitar.

Renate Weber, despre şcoala în timpul pandemiei de COVID-19. „O să avem o generaţie de sacrificiu”

De asemenea, Weber susţine că educaţia este a doua problemă „foarte gravă”, iar 2020 este un „an de sacrificiu” privind învăţământul.

„Dacă această pandemie mai continuă mult şi noi continuăm cu această abordare pe învăţământul ăsta online, care nu prea e învăţământ, o spun toţi (…) o să avem o generaţie de sacrificiu, clar”, a spus Weber, conform sursei citate.

CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului privind Legea carantinării

Curtea Constituţională (CCR) a respins, marţi, sesizarea Avocatului Poporului privind două articole din Legea carantinării.

„Plenul Curţii Constituţionale, în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi în ceea ce priveşte dispoziţiile art.8 alin.(3)-(9) şi ale art.19 alin.(2)-(6) din Legea nr.136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic şi cu majoritate de voturi în ceea ce priveşte dispoziţiile art.19 alin.(1) din aceeaşi lege, a respins, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.8 alin.(3)-(9) cu referire la sintagma ‘izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare’ şi ale art.19 din Legea nr.136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic sunt constituţionale în raport cu criticile formulate”, se arată în minuta deciziei.


loading...