Avocatul Poporului, control de mântuială la Arestul Poliţiei Capitalei. Deţinuţii sunt revoltaţi

Zeci de persoane aflate în Arestul Poliţiei Capitalei spun că Avocatul Poporului a făcut un control de mântuială acolo. Surse din cadrul Poliţiei spun că oamenii sunt revoltaţi pentru că ei nu au fost băgaţi în seamă. Cei din Comisie au vizitat doar trei celule renovate, printre care şi cea a Alinei Bica.

27 sept. 2015, 12:24
Avocatul Poporului, control de mântuială la Arestul Poliţiei Capitalei. Deţinuţii sunt revoltaţi

Despre faptul că la Centrul de Arest Preventiv condiţiile nu sunt deloc bune s-a vorbit în spaţul public încă de la jumătatea acestui an. Cea mai vocală a fost Elena Udrea.

„Am fost dusa intr-o camera cu dimensiunea de 3 pe 3, cu 4 paturi suprapuse. Apa calda era doar dimineata si seara, iar wc-ul era de tip turcesc, fara usa. Dotat cu dus pe care il foloseam ca sa tragem apa”, povestea Elena Udrea.

Potrivit România TV, pentru astfel de condiţii sunt zeci de plângeri ale arestaţilor care nu sunt persoane publice. În vară, după ce s-a aflat de situaţie, cei de la conducerea Centrului au decis să renoveze câteva celule.

Potrivit unor surse, deşi au zeci de cereri primite, Avocatul Poporului nu s-au obosit să verifice în amănunt condiţiile de la arest. Au mers în vizită doar la celulele vip-urilor, cea a lui Oprescu şi cea a Alinei Bica, toate recent renovate.

După plecarea Comisiei de la Avocatul Poporului, în urmă au rămas zeci de arestaţi revoltaţi că nu au fost şi ei ascultaţi. Aceştia sunt extrem de supăraţi pentru că au cereri de ajutor înregistrate, dar cei de la Avocatul Poporului s-au sesizat doar în situaţia lui Sorin Oprescu.

Cei de la instituţia Avocatului Poporului se apără în faţa acuzaţiilor şi susţin că în perioada următoare vor continua verificările la Centrul de Arest al Capitalei şi vor ieşi cu un raport amplu despre situaţia de acolo. „Aşteptaţi să vedeţi raportul, este vorba de toate penitenciarele din România”, a declarat Victor Ciorbea la România TV.