Avocatul Poporului intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1. „Serviciile de salubrizare au ca obiectiv principal protecţia sănătăţii populaţiei”

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind scandalul generat de lipsa serviciului de salubrizare din Sectorul 1. De mai multe săptămâni, Romprest refuză să mai strângă gunoaiele aruncate de oameni la întâmplare pe stradă, invocând faptul că autorităţile nu au mai plătit facturile restante de mai multe luni.

15 dec. 2020, 13:50
Avocatul Poporului intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1. „Serviciile de salubrizare au ca obiectiv principal protecţia sănătăţii populaţiei”
Străzile din Sectorul 1, invadate de gunoaie. De ce Romprest nu mai ridică

Avocatul Poporului intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1, aşa cum reiese dintr-un comunicat al instituţiei.

„Având în vedere informaţiile prezentate în mass-media privind situaţia generată de cantitatea foarte mare de deşeuri adunate pe trotuarele din Sectorul 1, dar şi constatările proprii, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020.

Astfel, întrucât serviciile de salubrizare au ca obiectiv principal protecţia sănătăţii populaţiei, dar şi a mediului, au fost întreprinse demersuri la Primăria Sectorului 1 Bucureşti referitoare la modalitatea de asigurare a serviciilor de salubrizare pe raza Sectorului 1 din Bucureşti”, a precizat Avocatul Poporului, Renate Weber.

Citeşte şi: Străzile din Sectorul 1 invadate de gunoaie. Romprest nu şi-a mai primit de 4 luni banii de la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul sectorului 1, refuză să plătească facturile la gunoi. Aceasta a declarat în timpul şedinţei de Consiliu Local că nu poate dispune plata facturilor către Romprest, ce însumează 94 milioane lei, deoarece acestea nu sunt întocmite corect.

Citeşte şi: Clotilde Armand refuză să plătească facturile la gunoi

De asemenea, Clotilde Armand l-a atacat pe Nicuşor Dan, după ce primarul general a declarat că Primăria Sectorului 1 trebuie să plătească facturile la salubritate, astfel încât să se ridice gunoiul de pe străzi.

Citeşte şi: Clotilde Armand, atac la Nicuşor Dan după ce acesta a intervenit în scandalul gunoaielor din sectorul 1

De altfel, primarul sectorului 1 i-a sugerat Gabrielei Firea să ia diamantele de la fostul primar Daniel Tudorache şi să plătească cu ele facturile la gunoi.

Citeşte şi: Scandalul gunoaielor din sectorul 1. Clotilde Armand, atac la Gabriela Firea: Luați diamantele de la Tudorache și plătiți facturile

Clotilde Armand a anunţat că luni va începe o acțiune de strângere a gunoiului stradal din Sectorul 1 cu echipele ADP.

„Mâine (luni – n.r.) începem o acțiune în forță de strâns gunoiul stradal necontrolat din Sectorul 1 împreună cu echipele de la ADP… chiar dacă firma de salubrizare ne-a anunțat că ne dă în judecată pentru că facem asta (abia aștept să mă tragă cineva la răspundere pentru că fac curat). Am așteptat destul și am avut toată bunăvoința să ajungem la înțelegere legală. Pare că cineva nu vrea asta și are alte interese. Să fie sănătoși. Noi ne apucăm de treabă. Gata cu gluma”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Citeşte şi: Clotilde Armand: „Luni începem strângerea gunoiului”. Piperea ameninţă cu referendum de suspendare