Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi anchetează moartea suporterului timişorean

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o anchetă în legătură cu cazul unui suporter timișorean care a suferit un stop cardio-respirator pe stadion și a decedat la spital.

30 sept. 2016, 10:25
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi anchetează moartea suporterului timişorean

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează, în prezent, o anchetă cu privire la cazul unui suporter timișorean care a suferit, pe data de 18 septembrie 2016, la meciul de fotbal care a avut loc pe stadionul de fotbal Dan Păltinișanu, din Timișoara, un stop cardio-respirator și a murit la spital. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății”, se precizează în comunicat.

Din informațiile furnizate de către mass-media reiese faptul că cele două ambulanțe private, una care se afla la fața locului și cealaltă care a fost chemată ulterior, nu aveau medic, ci doar un asistent și un ambulanțier, primul ajutor fiind dat bărbatului de câțiva angajați SMURD din Caransebeș, care se aflau și ei în tribune.

Potrivit Agerpres, după apelul telefonic la 112, a sosit o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Timiș, însă nici aceasta nu avea medic. După a „patra încercare”, o ambulanță SMURD a preluat pacientul, dar acesta a decedat câteva ore mai târziu, la spital.