Avocatul Poporului s-a sesizat şi efectuează o anchetă cu privire la situaţia de la Spitalul de Arşi din Capitală

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la situația de la Spitalul de Arsuri din București, unde o pacientă ar fi decedat din cauza unei transfuzii greșite, iar un pacient a fost fotografiat având o rană invadată de viermi, bărbatul decedând ulterior.

14 iul. 2016, 12:05
Avocatul Poporului s-a sesizat şi efectuează o anchetă cu privire la situaţia de la Spitalul de Arşi din Capitală

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății.

Femeie ar fi decedat la Spitalul de Arsuri din București, în urma unei transfuzii de sânge provenit de la donatori de la o altă grupă. Pacienta a fost internată în 13 iunie 2016, când i s-a făcut transfuzia. A doua zi a intrat în șoc posttransfuzional, decesul survenind după o săptămână. Cazul a fost prezentat Direcției de Sănătate Publică abia în 27 iunie 2016.

În cel de-al doilea caz, site-ul Tolo.ro a publicat o imagine în care se văd viermi, cel mai probabil larve de muște, pe gâtul unui pacient internat cu arsuri la Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri din București. Respectivul pacient a decedat, conform declarației purtătorului de cuvânt al spitalului, Adrian Stănculea, însă nu din cauza larvelor.

Citeşte şi Dosar penal după ce o femeie a murit la Spitalul de Arşi în urma unei transfuzii de sânge