Avocatul Poporului susţine că nu poate cere Preşedintelui României restricţionarea unor drepturi ale populaţiei

Avocatul Poporului susţine, într-un comunicat de presă, că instituţia este garantul constituțional al drepturilor și libertăților și nu poate cere Președintelui României restrângerea acestora.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 11:03
Avocatul Poporului susţine că nu poate cere Preşedintelui României restricţionarea unor drepturi ale populaţiei

Avocatul Poporului arată, în urma unor solicitări de a cere preşedintelui Klaus Iohannis să restricţioneze şi alte drepturi, că solicitările menţionate intră în contradicţie cu mandatul său constituţional de garant al drepturilor şi libertăţilor şi nu va cere restrângerea acestora.

Avocatul Poporului arată, într-un comunicat de presă transmis luni, că a primit, în ultima vreme, mai multe petiţii prin care se solicită instituţiei să ceară Preşedintelui României ca, odată cu emiterea noului Decret privind prelungirea stării de urgenţă, să includă şi alte drepturi în categoria celor restricţionate.

„Avocatul Poporului precizează că solicitările sus-menţionate intră în contradicţie cu mandatul său constituţional de garant al drepturilor şi libertăţilor şi nu va cere restrângerea acestora. Avocatul Poporului va urmări ca orice restrângere a exerciţiului unor drepturi sau libertăţi să se facă strict în conformitate cu prevederile art. 53, art. 11 şi art. 20 privind restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi, relaţii internaţionale şi dreptul internaţional şi dreptul intern”, scrie în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să emită luni decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile, conform anunţului făcut în urmă cu o săptămână.


loading...
Partenerii noștri