Avocatul statului român la CEDO: „România are obligaţia de a contesta decizia CEDO în cazul Laurei Kovesi”

Avocatul Viorel Mocanu, fost agent guvernamental la CEDO, cel care a apărat România în procesul intentat de Laura Codruţa Kovesi, afirmă că Guvernul are obligaţia de a contesta decizia de marţi, aceasta nefiind una definitivă.

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 19:44
Avocatul statului român la CEDO: „România are obligaţia de a contesta decizia CEDO în cazul Laurei Kovesi”

„Statul român, întrucât guvernul a formulat observaţii de respingere, are obligația de a contesta hotărârea dată și să exercite calea de atac în termen de trei luni de la comunicarea ei, astfel că hotărârea încă nu e definitivă. Interesant este că domnul Cioloș a făcut cerere de intervenție în favoarea ei. În situația în care domnul Aurescu nu a schimbat apărările și în această cauză”, a declarat Viorel Mocanu pentru Stiripesurse.ro.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, în unanimitate, că Laurei Codruţa Kovesi i-au fost încălcate drepturile prevăzute de Articolele 6 şi 10 atunci când a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA.

Judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului au ajuns la concluzia că demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă pentru că fosta şefă a DNA nu a avut cum să conteste decizia pe fond, ci doar pe procedură. Mai mult, CEDO spune că dreptul la liberă exprimare i-a fost încălcat Laurei Codruţa Kovesi.

Citeşte şi: Augustin Zegrean: „Nu se poate revizui o decizie a CCR. O să fiţi şocaţi, dar decizia CEDO este greşită!”