Ultimul tronson din Autostrada Sebeș – Turda a fost deschis după 7 ani! Zonele în care vor fi restricţii de circulaţie VIDEO

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş - Turda a fost deschis circulaţiei marți după-amiază. Tronsonul a fost dat în trafic, însă vor fi aplicate restricţii de circulaţie pe o distanţă de 1,5 kilometri până în primăvara anului 2022.

30 nov. 2021, 15:15
Ultimul tronson din Autostrada Sebeș – Turda a fost deschis după 7 ani! Zonele în care vor fi restricţii de circulaţie VIDEO

UPDATE:

Ultimul tronson din Autostrada Sebeș – Turda, între Alba Iulia şi Aiud, a fost deschis circulaţiei rutiere marţi, puţin după ora 15,00, la şapte ani de la începerea lucrărilor şi cu cinci ani întârziere faţă de termenul avansat iniţial.

Cel puţin o sută de maşini erau în coloană la nodul rutier de la Alba Iulia în momentul deschiderii circulaţiei.

 

LIVE VIDEO DESCHIDEREA LOTULUI 2 AL AUTOSTRĂZII A10, ÎNTRE ALBA IULIA ȘI AIUD.
Detalii aici: https://alba24.ro/live-video-lotul-2-al-a10-dat-in-trafic-de-la-alba-iulia-la-aiud-se-va-circula-fara-intrerupere-intre-sibiu-si-cluj-886626.html

Posted by Alba24.ro on Tuesday, November 30, 2021

Ultimul tronson din autostrada Sebeș – Turda care va fi deschis azi are 25 de kilometri, care aşteaptă să fie finalizaţi după lucrările realizate de mai bine de şapte ani la autostrada A10. Odată cu lotul 2 al autostrăzii vor fi daţi în trafic şi alţi patru kilometri de pe loturile adiacente și care până acum nu puteau fi folosiți.

Astfel, drumul de la Cluj la Sibiu va putea fi parcurs în întregime pe şoseaua de mare viteză.

Azi se deschide ultimul tronson din Autostrada Sebeș – Turda. Zona în care vor fi restricţii până la primăvară

Ministerul Transporturilor a anunţat că traficul va rămâne restricționat pe o bandă pe sens, pe o distanță de 1,5 km, până în luna aprilie-mai 2022.

În zona Dealului Oiejdea, unde au apărut alunecări de teren, una dintre căi nu este încă finalizată. În consecinţă, pe acest sector – de 1,5 km – se va circula în ambele sensuri, dar pe o singură cale, în regim de drum național, conform Hotnews.

Pe ultimul tronson din Autostrada Sebeș – Turda viteza va fi limitată la 60 km/h în zona respectivă, dar și la 100 de km/h pe restul lotului 2.

Citeşte şi: Programul guvernului Ciucă pe Transporturi: 13.000 de km de drumuri modernizate, finalizarea autostrăzilor în lucru, metrou în Cluj şi trenuri de mare viteză

Constructorul va trebui să monteze toate elementele de siguranță și să semnalizeze prin marcaje provizorii zonele unde acestea nu sunt definitivate. Deși se află în întârziere, antreprenorul și-a asumat că încheie toate lucrările până în aprilie 2022.

Noul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că traficul pe autostradă va fi deschis „fără festivisme, fără tăieri de panglici pentru că nu e loc de festivism”.

Lotul 2 din autostrada A10 Sebeş Turda are o lungime de 24,25 de kilometri, pe traseul Alba Iulia Nord (Pârâul Iovului) – Aiud (Km 17+000 – Km 41+250). Construirea lui a implicat o investiţie de 549.33 MIL. LEI (fară TVA), fiind realizat de compania Aktor.

Contractul a fost semnat în 2014, iar termenul de finalizare era octombrie 2016. Cu toate acestea, deschiderea circulaţiei are loc marţi, 30 noiembrie 2021.

În prezent, stadiul fizic al lucrărilor este 92%, în vreme ce stadiul financiar este în noiembrie 2021 la 88%.

Potrivit sursei citate, deschiderea Lotului 2 (24,25 km) ar finaliza practic darea în trafic a întregii autostrăzi A10, după ce în decembrie anul trecut a fost deschis și Lotul 1 (17 Km). Ambele loturi în lucru încă din 2014.

Întreaga autostradă A10 are o lungime de circa 70 km și leagă autostrada A1 (Sebeș) cu autostrada Transilvania A3 (Turda).

Citeşte şi: Prima imagine cu chipul fetiței lui Nicole Cherry. Cum a surprins-o artista pe „mica prințesă”