„Azilele Groazei”, o poveste fără sfârșit! Încă un centru descoperit în Voluntari. Bătrânii erau ținuți în sere. În fața Guvernului, românii protestează pentru seniorii României

Încă o descoperire șochează România! Din seria „Azilele Groazei”, încă un astfel de centru a fost descoperit. Acesta este tot în Voluntari, iar bătrânii erau ținuți în sere improvizate. În tot acest timp, românii protestează în fața Guvernului.

28 iul. 2023, 12:08
„Azilele Groazei”, o poveste fără sfârșit! Încă un centru descoperit în Voluntari. Bătrânii erau ținuți în sere. În fața Guvernului, românii protestează pentru seniorii României
„Azilele Groazei”, o poveste fără sfârșit! Încă un centru descoperit în Voluntari. Bătrânii erau ținuți în sere. În fața Guvernului, românii protestează pentru bătrânii României

Ultimele săptămâni au fost marcate de scandalul „Azilele groazei”, iar lucrurile nu se opresc aici. Aproape în fiecare zi un nou cămin de bătrâni care funcționează în condiții de neconceput este descoperit. În această serie a intrat și Căminul Sfântul Andrei din Voluntari. În primul rând, acesta funcționa fără licență, iar în al doilea rând 26 dintre beneficiari erau ținuți afară, în sere improvizate. În plin val de caniculă, bătrânii care ar fi trebuit să beneficieze de un loc sigur și confortabil, erau ținuți în temperaturi greu de imaginat.

Citește și: Fraţii Godei rămân în arest preventiv. Patronii de la azilele groazei ceruseră anchetarea în libertate

Bătrânii găsiți la fața locului au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Centrul a fost închis, iar patronii au primit o amendă de 10.000 de lei, iar autoritățile continuă cercetările.

Acesta nu este singurul exemplu, deoarece și în alte județe au fost găsite centre care sunt parcă o copie fidelă a „Azilelor groazei” din Voluntari. Autoritățile din Mureș care s-au deplasat la fața locului au descoperit șapte persoane, printre care și trei tineri cu dizabilități, în subsolul căminului. Aceștia ar fi fost supuși unor torturi greu de imaginat. Oamenii legii spun că aceste persoane care nici măcar nu figurau în actele azilului, erau ținute nemâncate și dormeau pe pături sau pe paturi improvizate, lângă care erau poziționate niște toalete improprii.

„Astăzi, printr-un apel 112, autoritățile mureșene au fost sesizate cu privire la faptul că, la subsolul unui cămin pentru persoane cu dizabilități din comuna Sântana de Mureș, mai multe persoane sunt ținute în condiții improprii. Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, s-a deplasat la centrul rezidențial și a dispus mobilizarea tuturor instituțiilor direct implicate și luarea de urgență a măsurilor legale ce se impun. La fața locului au fost descoperite 7 persoane adulte ținute în condiții improprii la subsolul clădirii. În urma intervenției la centrul vizat, 13 persoane au fost trimise la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar 17 au fost relocate la centre rezidențiale conforme din județul Mureș”, a spus dr. Liliana Ciobanu, medic primar UPU SMURD Târgu Mureș.

Și mai grav este faptul că acest centru, copia fidelă a azilelor ororilor din Ilfov, a fost verificat în urmă cu două săptămâni de autorități, care nu au găsit beciul, unde erau ținute ascunse aceste persoane. Potrivit, oamenilor legii, 28 de persoane cu dizabilități au fost ținute în acest azil ororilor.

În tot acest timp, în fața Guvernului, românii protestează pentru bătrânii României. Dezvăluirile făcute cu privire la „Azilele Groazei” i-au tulburat pe oameni, care au ieșit în stradă pentru a cere ca vinovați să plătească. În tot acest timp, Florentin Pandele este în vacanță, patronii de azile vor in libertate, iar angajatii aflați în arest preventiv uită să se prezinte la instanță.

Citește și: Un nou azil din Voluntari, aprobat pentru funcționare. Circ între Pandele și USR: „Azilele Groazei”: „Un exercițiu de imagine!”