Fraţii Godei rămân în arest preventiv. Patronii de la azilele groazei ceruseră anchetarea în libertate

Frații Godei - Daniel și Ștefan rămân în arest preventiv încă 30 de zile, a decis, joi, Curtea de Apel București.

RomaniaTV.net
27 iul. 2023, 21:43
Fraţii Godei rămân în arest preventiv. Patronii de la azilele groazei ceruseră anchetarea în libertate

Fratii Godei rămân în arest preventiv! „În baza 204 cpp respinge ca nefondate contestațiile formulate de Godei Daniel, Godei Ștefan Cristian, Pleșa Gheorghe, Bosîncianu Glorentina, Cărăulașu Ioana Andreea și Tudorancea Cristina. Definitivă”, se arată în minuta instanței.

Cei doi frați au fost astăzi în fața instanței și au fost surprinși în timp ce râdeau în fața judecătorilor. Patronul căminelor groazei a făcut o avere uriașă de pe urma umilinței bătrânilor. Suma fabuloasă câștigată în doar 2 ani – Pe ce cheltuia banii
Reamintim că marți, 4 iulie, 31 de percheziţii au fost făcute în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Olt şi Argeş. Astfel au ieșit la iveală neregulile grave petrecute în cămine ale groazei.

În urma descinderilor, aproape 100 de persoane au fost preluate de autorităţi din trei imobile în care ar fi trebuit să primească îngrijiri. Anchetatorii au stabilit că, în loc să fie îngrijiţi, beneficiarii au fost supuşi la tratamente inumane ori degradante.

EXCLUSIV Manevrele imobiliare ale lui Godei între parcelele lui Florentin Pandele

Exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa/neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi neasigurarea igienei beneficiarilor.

O zi mai târziu, respectiv pe 5 iulie, procurorii au anunţat că 24 de persoane au fost reţinute şi două plasate sub control judiciar, în urma percheziţiilor la centrele pentru persoane vulnerabile.

Gabriela Firea: Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, nu a fost vreodată şoferul meu

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a precizat că Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, nu a fost vreodată şoferul său. „Eu am acelaşi şofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul, etc.”, a explicat Firea.
„Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informaţii apărute în presă. Inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov nu a fost vreodată şoferul meu. Eu am acelaşi şofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul, etc.”, a transmis Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Ministrul PSD a adăugat că nici cât a fost primar al Capitalei, Godei, bărbatul din acest dosar nu a fost şoferul meu, ci a lucrat ca şofer la Administrativ şi pentru alte persoane”.

De asemenea, acesta nu a fost şoferul ei nici în perioada mandatului de senatoare. „Nici la Senat nu a fost şoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, aşa cum a făcut-o în toate instituţiile unde a activat”, a mai explicat ministrul Familiei. Conform unui document consultat de către G4Media, Ştefan Godei ar fi fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023.

Ştefan Godei, liderul şi coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei, îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT. Într-o singură noapte, el a reuşit să cheltuiască 25.000 de lei pe astfel de distracţii.

Exclusiv | Pandele vorbește, în premieră, despre problemele de sănătate ale Gabrielei Firea. ”Soția mea a fost operată de două ori foarte grav, m-a implorat să nu spun. Dacă i s-a făcut rău și nu era șoferul ei și acest Godei era în preajmă, el a dus-o la spital, ce era să fac?”

„Potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieşit date potrivit cărora Godei Ştefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuieşte pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a îşi procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuţiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracţii, într-o noapte, suma de 25.000 de lei”, se menţionează în referatul întocmit de procurori şi citat de Digi 24.

În total, membrii grupului infracțional organizat condus Ștefan Godei au obținut de la DGASPC Ilfov, DGASPC Sector 3 și alte direcții/servicii din cadrul altor primării, conturile Asociației „Sf. Gabriel cel Viteaz”, suma  de 3.763.869 de lei în perioada 25.11.2021 – 08.06.2023.

Ştefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în acest dosar, alături de fratele său, Daniel Godei, care avea rol de coordonator în cadrul grupului.

Premierul Marcel Ciolacu a dispus verificări la un centru de îngrijire din judeţul Mureş, unde victimele erau ţinute închise şi agresate / Şapte vârstnici, găsiţi într-un subsol, în condiţii improprii / Reacţia ministrului Muncii

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat, joi seară, că a dispus de urgenţă intervenţia instituţiilor statului, în urma informaţiilor primite de la Centrul de Resurse Juridice asupra unor abuzuri şi violenţe comisie împotriva unor beneficiari din Centrul de îngrijire şi asistenţă Căsuţa Lu’Min, din judeţul Mureş. El a adăugat că, potrivit informaţiilor, „victimele erau ţinute închise şi supuse unor acte de violenţă, necesitând de urgenţă intervenţii medicale”. La rândul său, ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a anunţat că a dispus retragerea licenţei pentru Asociaţia „Re-Min”, centrul „Căsuţa Lu’ Min” din comuna Sântana de Mureş, sat Bărdeşti. De asemenea, ea a cerut urgent Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) să înceapă procedura de cercetare disciplinară împotriva responsabililor de această „situaţie revoltătoare”. Poliţiştii au anunţat că şapte persoane erau ţinute în condiţii improprii, într-un subsol.