B’ESTFEST va avea o zonă eco, Green Village, coordonată de Zoli Toth de la Sistem

Pentru al doilea an consecutiv, Zoli Toth, de la trupa Sistem, este coordonatorul Green Village, zona eco amenjată în cadrul festivalului B’ESTFEST Summer Camp. Astfel, B’ESTFEST continuă să îşi dezvolte platforma de responsabilitate eco şi va încuraja publicul sa aibă o atitudine eco, totul sub sub titulatura B’ESTFEST Goes Green!

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 07:47
B’ESTFEST va avea o zonă eco, Green Village, coordonată de Zoli Toth de la Sistem

Cunoscut ca ecologist şi ambasador al importante proiecte eco, Zoli Toth va coordona şi în acest an Green Village, încurajând tinerii să trăiască experienţa festivalului într-un mod eco-friendly. Zoli a reuşit să adune la un loc în Green Village ONG-uri, companii cu profil eco şi susţinători ai mişcării ecologiste din România.

În zona Green Village, fanii festivalului şi susţinătorii mişcării eco vor avea la dispoziţie un mic parc amenajat de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) special pentru ei, spaţii de lectură cu cărţi ale scriitorilor contemporani pe care vor putea lectura de pe eReadere (puse la dispozitie de www.elefant.ro), expoziţii cu obiecte din materiale reciclate realizate de copii, ateliere de pictură pe sacoşe din panza etc. De asemenea, îşi vor putea încărca aparatura electronică (telefoane mobile, laptop-uri, eReadere etc.) de la panourile fotovoltaice puse la dispoziţie de ELECTRASOL PROIECT, cele care asigura alimentarea cu energie verde a întregului Green Village.

Pentru a încuraja colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje şi reciclarea lor, Green Village şi organizatorii B’ESTFEST îi încurajează pe participanţii la festival să adune paharele de bere, urmând să fie recompensaţi cu un premiu dacă le returnează în zonele special amenajate.

O componentă importantă a Green Village la B’ESTFEST Summer Camp în acest an este World Water Tour, un proiect internaţional al WWF. Acesta are ca scop principal introducerea conceptului “amprentă de apă (water footprint)” şi atragerea atenţiei asupra păstrării apelor curate, cu accent pe Dunăre. Camionul eco World Water Tour va prezenta publicului habitatul local şi regional şi speciile Dunării, precum şi legătura dintre oameni şi modalităţile prin care acestia se pot implica în stoparea poluării apei. Mai mult, cei interesaţi de ecologie, vor avea la dispoziţie în Green Village pliante şi flyere despre ceea ce înseamnă World Water Tour, vor putea completa water-quizz-uri şi afla mai multe informaţii despre acest proiect.

Zoli a reuşit să adune în cadrul Green Village cele mai importante ONG-uri de mediu din România care vor desfăşura activităţi legate de specificul eco, printre care: Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, WWF, Star Education, Green Revolution, Viitor Plus, Asociaţia MaiMultVerde. Acestora li s-au alăturat şi companii verzi precum Eco-Rom Ambalaje şi Romprest.

„Mă bucur că proiectul Green Village are continuitate şi că, din nou, au răspuns invitaţiei mele cele mai importante ONG-uri de mediu din România şi vechi colaboratori ai emisiunii EcoFrecvenţa. În premieră, Green Village va fi zona în care artişti români şi internaţionali vor da autografe. Faptul că anul acesta zona va fi mult mai dinamică decât anul trecut este o dovadă a faptului că tinerilor români le place să traiasca verde.  De aceea le mai lansez o provocare: lăsaţi ţigările la intrarea în Green Village!” a declarat Zoli Toth.

Green Village este un proiect Emagic Entertainment şi Asociatia Star Education, al cărei preşedinte este chiar Zoli Toth.

Ediţia din acest an a festivalului va avea loc în perioada 6-8 iulie, în cadrul B’ESTFEST Park din Tunari. Printre artiştii anunţaţi deja pe afişul festivalului se numără Pulp, Garbage, Röyksopp, Caro Emerald, Selah Sue, alături de B.U.G. Mafia, Paraziţii, Şuie Paparude, Subcarpaţi, Grimus, Les Elephants Bizarres şi mulţi alţii. Biletele sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, pe www.myticket.ro şi în reţelele afiliate, la preţul de 125 de lei pentru o zi şi 265 de lei pentru trei zile, 15 lei fiind valoarea voucherului de camping. Tinerii de până în 26 de ani beneficiază de un discount de 50% din preţul biletului dacă vin în „gaşcă” de 5 persoane! Mai multe informaţii despre festival sunt disponibile pe www.bestfest.ro  şi www.facebook.com/Bestfest.Romania .