Baba: Nu acceptăm clase mai mari de 25 elevi, dar vom aproba clase suplimentare unde este posibil

Ministerul Educaţiei, Cătălin Baba, nu va accepta ca într-o clasă pregătitoare să fie înscrişi mai mult de 25 de elevi, dar va aviza suplimentarea numărului de clase pregătitoare şi va asigura dotarea acestora, acolo unde şcolile dispun de infrastructura necesară, a afirmat, vineri, ministrul de resort.

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 14:53
Baba: Nu acceptăm clase mai mari de 25 elevi, dar vom aproba clase suplimentare unde este posibil

Oficialul a estimat că, în următorul an şcolar, vor fi înscrişi între 100.000-150.000 elevi la clasa pregătitoare şi la clasa I, dar a precizat că numărul de elevi pe clasă nu va putea fi mai mare de 25, potrivit Mediafax.

„Ar fi fundamental greşit, iar ministerul nu doreşte să crească numărul de copii dintr-o sală de clasă peste 25. Toate studiile arată că acest lucru ar fi o greşeală. Deci, nu o să acceptăm clase mai mari de 25 de elevi, este o condiţie a calităţii învăţământului„, a arătat Cătălin Baba, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.

Acesta a dat însă asigurări că ministerul va aproba suplimentarea numărului de clase în şcolile care permit acest lucru. „Vom face atâtea clase cât este nevoie şi vor fi dotate pe măsură. Peste tot unde este nevoie de mai multe clase şi unde infrastructura o permite, ministerul va aproba clase suplimentare. Este această discuţie a unor şcoli care sunt mai căutate. Dacă aceste şcoli au capacitate mai mare de şcolarizare, ministerul va aproba realizarea unor clase suplimentare”, a afirmat ministrul.

El a susţinut că ministerul de resort are alocate resursele bugetare necesare pentru achiziţionarea mobilierului şi materialelor didactice destinate claselor pregătitoare, dar nu a dorit să precizeze care este suma prevăzută, motivând că astfel firmele vor avansa oferte la preţuri maximale.

„Daţi-ne voie să avem şi noi un mic secret”, a spus Baba, care nu a putut să precizeze nici sumele necesare pentru specializarea cadrelor didactice şi nici numărul exact al celor care îi vor pregăti pe copiii din clasele pregătitoare.

Ministrul a ţinut însă să precizeze că procedurile actuale pentru înscrierea elevilor în şcoli au fost specificate printr-un ordin ministerial încă din 2005, iar de anul acesta a fost inclus şi un calendar exact, care poate fi consultat pe pagina de internet a ministerului sau pe „site-ele” inspectoratelor şcolare.

„Toate materiale referitoare la calendare, la documente de care este nevoie pentru a merge ca să-ţi înscri copilul la şcoală, toate se regăsesc pe site-ul ministerului, pe site-ele inspectoratelor şcolare”, a spus ministrul Educaţiei.

El a mai susţinut că părinţii nu vor fi obligaţi să achite diverse sume de bani pentru a-şi înscrie copiii la şcolile dorite şi a indicat un număr de telefon, 0800.801.100, la care pot fi semnalate eventuale cazuri de corupţie.


loading...
Partenerii noștri