Babeş-Bolyai, universitatea cu cele mai multe apariţii în Shanghai Ranking, clasamentul academic al universităţilor din lume

Compania de consultanță ShanghaiRanking a publicat clasamentele universităților din lume, în funcție de domenii și subiecte de studiu. Este vorba despre 54 de clasamente, majoritatea cu 300-500 de poziții, încadrate în cinci domenii-cadru, informează edupedu.ro.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 16:12
Babeş-Bolyai, universitatea cu cele mai multe apariţii în Shanghai Ranking, clasamentul academic al universităţilor din lume

România figurează cu opt universități şi doar 13 apariții. Aceste universităţi sunt: Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Politehnica București, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea din București, Universitatea Transilvania – Brașov, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca.

Dintre cele opt subiecte de la categoria Științele Naturii, Edupedu.ro a identificat universități românești din doar trei. Patru universităţi apar la subiectul Fizică. În toate cele trei categorii figurează Universitatea Babeș Bolyai:

  • Matematică – Universitatea Babeș Bolyai (locurile 401-500)
  • Fizică – Universitatea de Vest Timișoara (locurile 301-400), Babeș-Bolyai (locurile 401-500), Politehnica București (locurile 401-500), Universitatea Transilvania Brașov (locurile 401-500)
  • Științele Pământului – Universitatea București (locurile 301-400), Babeș-Bolyai (locurile 401-500)

Citeşte şi Daniel Funeriu: Suntem în mijlocul unui cataciclism educaţional. Soluţiile fostului ministru al Educaţiei

La categoria Inginerie, există 22 de clasamente cu sute de universități fiecare şi doar două universități românești:

  • Inginerie electrică/electronică – Politehnica Bucuresti (locurile 401-500)
  • Energie – Universitatea Babeș Bolyai (locurile 301-400)

În cele patru clasamente de la Științele Vieții, există o singură universitate românească la un singur subiect:

  • Științe Veterinare – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca (locurile 201-300)

La științe medicale, apar trei universități românești:

  • Medicină – Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București (locurile 151-200), Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca (locurile 401-500)
  • Tehnologie Medicală – Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca (locurile 301-400)