Daniel Funeriu: Suntem în mijlocul unui cataciclism educaţional. Soluţiile fostului ministru al Educaţiei

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, a susţinut prin intermediul unei postări pe Facebook, faptul că datele de la Evaluarea Naţională demonstrează faptul că "suntem în mijlocul unui cataclism educațional”.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 08:35
Daniel Funeriu: Suntem în mijlocul unui cataciclism educaţional. Soluţiile fostului ministru al Educaţiei

Fostul ministru consideră că „soluțiile sunt, din păcate, unice”, menționând între ele sancționarea, chiar cu închisoare în cazurile grave, a părinților care „își deșcolarizează copiii” sau trecerea clasei a IX-a la ciclul gimnazial și prelungirea anului școlar cu o lună.

Citeşte şi: Daniel Funeriu atacă propunerea de anulare a examenului de Bacalaureat: „Coaliția loazelor a început ofensiva abjectă”

În acest caz, Daniel Funeriu a oferit şi câteva soluţii, cum ar fi ultracentralizarea cu ultraduritate a controalelor și inspecțiilor pentru a asigura disciplina profesorilor, directorilor și părinților şi obligativitatea profesorilor „buni” să formeze profesori din rural. 

De asemenea, acesta consideră şi că sancționarea foarte dură a primarilor care nu asigură un minim din punct de vedere al infrastructurii în rural ar putea fi o soluţie.