BACALAUREAT 2012: Patru elevi din Bistriţa şi unul din Hunedoara, eliminaţi de la examen

BACALAUREAT 2012. Patru elevi au fost eliminaţi, luni, de la examenul de Bacalaureat în judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce au fost surprinşi de supraveghetori încercând să copieze, unul cu telefonul mobil şi alţi trei cu fiţuici. În judeţul Hunedoara, un elev a fost eliminat după ce a fost prins cu fiţuici.

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 12:24
BACALAUREAT 2012: Patru elevi din Bistriţa şi unul din Hunedoara, eliminaţi de la examen

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, Carmen Roiban, a declarat, luni, că a fost eliminat din examen un absolvent care susţinea proba scrisă la limba română la Colegiul Tehnic InfoEl Bistriţa, după ce acesta a încercat să copieze folosind telefonul mobil.

Potrivit sursei citate, alţi trei elevi, unul care a dat examenul la Sîngeorz-Băi, altul la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” şi unul la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, au fost eliminaţi după ce au fost surprinşi cu fiţuici.

„La proba scrisă de limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat s-au înscris 2.872 elevi. Dintre aceştia, au fost prezenţi 2.661. Patru elevi au fost eliminaţi din examen pentru că au încercat să copieze, unul cu telefonul mobil, trei cu fiţuici”, a spus Roiban.

Totodată, un elev a susţinut, luni, prima probă scrisă a examenului de bacalaureat în Penitenciarul Bistriţa în prezenţa unui membru al comisiei, a doi supraveghetori, doi poliţişti şi o asistentă medicală.

Roiban a afirmat că este vorba de un tânăr care a fost încarcerat anul acesta după ce, în urmă cu doi ani, a fost implicat, împreună cu un alt elev, într-o altercaţie în care l-au agresat pe un al treilea la banchetul de absolvire a clasei a XII-a.

Cei doi au fost judecaţi pentru vătămare corporală gravă şi au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare.

Anul acesta, la prima sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 3.376 de elevi din Bistriţa-Năsăud. Este vorba de 2.668 de elevi din promoţia 2012 şi 708 elevi din promoţiile anterioare.

În judeţ, pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat au fost constituite şapte centre de examen şi trei centre de evaluare.

În judeţul Hunedoara, un elev a fost eliminat, luni, de la proba scrisă la limba şi literatura română a examenului de bacalaureat, după ce a fost prins cu fiţuici de către supraveghetori.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, Alexandru Lăutaru, un elev a fost prins de către profesorii supraveghetori cu fiţuici de pe care încerca să copieze la proba scrisă la limba şi literatura română a examenului de bacalaureat.

„Elevul a fost eliminat, iar proba s-a desfăşurat în continuare fără alte incidente. Elevul eliminat intrase în examen la centrul de la Grupul Şcolar de Telecomunicaţii şi Lucrări Publice din Hunedoara”, a spus Lăutaru.

În judeţul Hunedoara s-au înscris la examenul de bacalaureat 4.557 de candidaţi, dintre care 425 nu s-au prezentat la proba scrisă la limba şi literatura română.

În judeţul Hunedoara sunt 15 centre de examen.

După testul la limba română, candidaţii vor susţine în 3 iulie proba scrisă la limba şi literatura maternă. În 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Ulterior, bărbatul a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru 29 zile, iar suspectul a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.