BACALAUREAT 2012: Patru elevi din Timiş, eliminaţi pentru că aveau fiţuici sau telefoane mobile

BACALAUREAT 2012. Patru elevi din judeţul Timiş au fost eliminaţi, luni, de la proba scrisă la limba şi literatura română a examenului de bacalaureat, după ce au fost prinşi cu fiţuici sau cu telefoane mobile.

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 10:25
BACALAUREAT 2012: Patru elevi din Timiş, eliminaţi pentru că aveau fiţuici sau telefoane mobile

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, Cornel Petroman, a declarat, luni, că patru elevi din judeţ fost prinşi „cu surse de copiat” la proba scrisă la limba şi literatura română a examenului de bacalaureat.

„Elevii au fost eliminaţi pentru că n-au respectat indicaţiile prevăzute de metodologia de examen, adică au intrat în sală cu surse de copiat. Unui candidat i-a sunat telefonul în timpul examenului, iar ceilalţi au fost prinşi cu fiţuici şi broşuri memoratoare, cum spun mai nou absolvenţii de liceu”, a spus Petroman.

În judeţul Timiş s-au înscris la examenul de bacalaureat peste 6.000 de candidaţi care susţin probele scrise în 21 de centre de examen.

După testul la limba română, candidaţii vor susţine în 3 iulie proba scrisă la limba şi literatura maternă. În 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.