BACALAUREAT 2013: O elevă din Harghita, internată în stare gravă, va susţine examenul în spital

O elevă de la un liceu din Odorheiu Secuiesc va susţine examenul de bacalaureat într-un spital din Târgu Mureş, unde este internată în stare gravă.

RomaniaTV.net
07 iun. 2013, 08:29
BACALAUREAT 2013: O elevă din Harghita, internată în stare gravă, va susţine examenul în spital

Eleva a făcut cerere pentru a putea susţine bacalaureatul în spital, întrucât starea ei nu-i permite să se externeze pentru a participa la examen, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita. Drept urmare, comisia de examinare de la liceul la care adolescenta învaţă se va deplasa la spital, pentru ca aceasta să poată susţine probele de competenţe, urmând ca pentru probele scrise eleva să fie arondată unui centru de examinare din Târgu Mureş şi să-şi scrie lucrarea tot pe patul de spital, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar nu au precizat boala de care suferă eleva, menţionând doar că este una gravă.

Acesta este singurul caz special înregistrat, deocamdată, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, dar este posibil să fie depuse şi alte cereri pentru probele scrise.

Pentru examenul de bacalaureat s-au înscris, în Harghita, 3.042 de absolvenţi, din care 2.580 sunt din promoţia acestui an, ceea ce înseamnă aproximativ 80 la sută, şi 462 sunt din seriile anterioare. Din numărul total de înscrişi, 651 sunt de la secţia română, iar 2391 sunt de la secţia maghiară.

În judeţ, sunt 11 centre şi cinci subcomisii de examinare şi un centru de evaluare.