BACALAUREAT 2014: Scandal în ÎNVĂŢĂMÂNT, profesorii ameninţă cu boicotarea BAC-ului

BACALAUREAT 2014, în pericol. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere Guvernului să găsească sume pentru suplimentarea fondurilor destinate profesorilor care vor desfăşura activităţi de supraveghere sau corectare la examenul de Bacalaureat 2014. În caz contrar, profesorii vor boicota bacalaureatul, avertizează sindicaliştii.

04 iun. 2014, 08:55
BACALAUREAT 2014: Scandal în ÎNVĂŢĂMÂNT, profesorii ameninţă cu boicotarea BAC-ului

BACALAUREAT 2014. Cadre didactice din întreaga ţară refuză să facă parte din comisiile de examen de la sesiunea de bacalaureat 2014, deoarece sunt plătite cu sume derizorii, iar responsabilitatea este foarte mare.

În momentul de faţă un profesor primeşte 19 lei pe zi pentru asistenţă şi 3 lei pentru o lucrare corectată.

Potrivit România TV, un alt motiv de nemulţumire este lipsa fondurilor pentru acordarea drepturilor salariale obţinute prin sentinţe judecătoreşti.

Citeşte şi Anunţ important pentru elevii care nu iau examenul de BACALAUREAT. Vezi ce li se pregăteşte la Minister

În urmă cu câteva sâptămâni, ministrul Remus Pricopie anunţa că, de anul viitor, eforturile profesorilor la simulări și Evaluările Naționale vor fi acoperite din fonduri europene. „În urma discuțiilor cu sindicatele și cu ministrul Fondurilor Europene, am luat decizia ca în următoarea perioadă să fie redactate o serie de proiecte pe fonduri structurale astfel încât, din anul școlar 2014-2015, să putem acoperi financiar eforturile depuse de cadre didactice pentru organizarea simulărilor și a evaluărilor naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a„, spunea ministrul.

Citeşte şi BACALAUREAT 2014: Mii de elevi au abandonat lupta cu BACUL din acest an