BACALAUREAT 2018. Sesiunea specială a bacalaureatului pentru olimpici începe astăzi

BACALAUREAT 2018. Sesiunea specială a bacalaureatului pentru componenţii loturilor olimpice se desfăşoară la Ploieşti, în perioada 10 - 25 mai. Absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale vor susţine examenul de bacalaureat în sesiunea specială care va avea loc în perioada 10-25 mai, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti.

RomaniaTV.net
09 mai 2018, 07:50
BACALAUREAT 2018. Sesiunea specială a bacalaureatului pentru olimpici începe astăzi

Pentru susţinerea examenului în această sesiune sunt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale. De asemenea, pot participa trei absolvenţi ai unităţilor de învăţământ militar, nominalizați de Ministerul Apărării Naționale pentru concursul de admitere în instituții de învăţământ de profil din SUA, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 10 şi 11 mai. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 14-15 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă), 16 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), respectiv 17-18 mai (evaluarea competenţelor digitale).

Probele scrise au următorul calendar: 21 mai (Limba şi literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului), 23 mai (proba la alegere a profilului şi specializării) și 24 mai (limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18:00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18:00 – 20:00). În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.


loading...
Partenerii noștri