Bacalaureat 2020. Încep înscrierile pentru a doua sesiune

Înscrierile pentru a doua sesiune a examenului de Bacalaureat încep luni, urmând să se încheie pe 24 iulie. Potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial, în perioada 13 - 24 iulie are loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune a Bacalaureatului, inclusiv a candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 05:40
Bacalaureat 2020. Încep înscrierile pentru a doua sesiune

Documentele-tip de înscriere – completate şi semnate – pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ – centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.

A doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat se va desfăşura în perioada 24 august – 5 septembrie.

Citeşte şi: REZULTATE BAC 2020. 64,5% – rata finală de promovare în prima sesiune a Bacalaureatului

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

* 24 august – proba la Limba şi literatura română – E.a);

* 25 august – proba obligatorie a profilului – E.c);

* 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării – E.d);

* 27 august – Limba şi literatura maternă – proba E.b).

„Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, precizează MEC.

Citeşte şi: BAC 2020, sesiunea din toamnă. Calendarul examenului de bacalaureat

Primele rezultate la probele scrise vor fi afişate pe 2 septembrie (până la ora 12,00). Contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 – 20,00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora, arată MEC.

Citeşte şi: Politicianul de 42 de ani care a luat 3,60 la Română, nu a trecut Bac-ul nici după contestaţie. Cu cât i-a crescut nota

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3 – 4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6.

Rata finală de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor din etapa specială, a fost de 64,5%, a informat, duminică, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).


loading...
Partenerii noștri