BAC 2020, sesiunea din toamnă. Calendarul examenului de bacalaureat

Ministrul Educaţiei a anunţat când va avea loc a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2020. Înscrierire pentru sesiunea din toamnă vor avea loc între 13 şi 24 iulie, iar probele scrise se vor desfăşura între 24 şi 27 august. 

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 09:54
BAC 2020, sesiunea din toamnă. Calendarul examenului de bacalaureat

Potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC), calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului naţional de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin de ministru şi transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

Conform ordinului, înscrierea candidaţilor este programată în intervalul 13-24 iulie. Documentele-tip de înscriere – completate şi semnate – pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24-27 august, astfel:

24 august: Limba şi literatura română – E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d)
27 august: Limba şi literatura maternă – proba E.b)
Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Primele rezultate la probele scrise se vor afişa pe 2 septembrie (până la ora 12:00). Contestaţiile sevor depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD). Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate în 5 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6.

Citeşte şi ADMITERE FACULTATE 2020. Universitatea Politehnica a renunţat la examenul de admitere. Cum se va face departajarea candidaţilor


loading...