Bacalaureat 2021 edu.ro. Sesiunea de toamnă începe luni. Calendarul probelor la Bac 2021

A doua sesiune a bacalaureatului începe luni - S-au înscris aproape 39.000 de candidaţi, din care 24.988 provin din promoţia 2020 - 2021.

16 aug. 2021, 06:25
Bacalaureat 2021 edu.ro. Sesiunea de toamnă începe luni. Calendarul probelor la Bac 2021

Bacalaureat 2021 edu.ro.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 24.988 de candidați provin din promoţia 2020 – 2021, iar 13.958 de candidați din promoţiile anterioare, a anunțat duminică Ministerul Educației.
La sesiunea a doua examenului de bacalaurea 2021 pot participa cei care nu s-au putut prezenta în sesiunea din vară sau care au picat examenul în sesiunea de vară, dar și candidații din promoțiile anterioare care au picat.

Nu pot participa cei care au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Cei care au fost dați afară din examen pentru aceste motive în sesiunea de vară au de așteptat încă două sesiuni, abia la a treia putând participa din nou.

Bacalaureat 2021. Calendarul sesiunii august – septembrie, conform edu.ro

16 august 2021 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă17 august 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) (matematică sau istorie) – proba scrisă18 august 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă19 august 2021 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisăSe echivalează:23-24 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A25 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B26 – 27 august 2021 – Evaluarea competențelor digitale – proba D30 – 31 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

Regulile de examen Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă

Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.
Lucrările scrise pot fi elaborate într-un interval de lucru de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme și desene vor utiliza numai creion negru.

Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Beneficiază de prelungirea timpului de lucru alocat, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Medicul Mihai Craiu aduce veşti bune în privinţa răspândirii COVID-19 la copii: Elevii trebuie să meargă la școală!
Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a Bacalaureatului.

Toate sălile de examen, dotate cu camere de supraveghere video și audio

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.
De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice tip de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Anul şcolar 2021 – 2022. Noi reguli de funcţionare a şcolilor din septembrie, reglementate printr-un nou ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Rezultate BAC 2021, sesiunea de toamnă

Primele rezultate vor fi afișate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în 31 august (până la ora 12:00).
Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât și electronic.
În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Ministerul Educației anunță că pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 16 – 19 august, între orele 8:00 – 16:00.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase)


loading...