Băcăuanii pot călătorii cu animalele de companie în spaţiul UE doar dacă acestea au paşaport

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au declarat că de la începutul acestui an nu mai este permisă tatuarea animalelor, ci se va recurge la implantarea microcipului şi la întocmirea unui paşaport tip UE pentru animalele de companie, informează ziaruldebacau.ro.

RomaniaTV.net
14 oct. 2011, 17:26
Băcăuanii pot călătorii cu animalele de companie în spaţiul UE doar dacă acestea au paşaport

„Paşaportul se completează la fiecare rubrică cu datele de identitate, de către medicul veterinar de liberă practică, fiind apoi prezentat instituţiei noastre în vederea legalizării şi acordării unui număr unic”, a declarat Gheorghiţă Vlad, purtător de cuvânt Direcţia Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău.

Datele care sunt înscrise în paşaport reprezintă dovada faptului că animalul a fost vaccinat antirabic în urma implantului cu microcip şi că a fost deparazitat intern şi extern. Animalul poate călătorii doar după ce au trecut 21 de zile de la vaccin şi de la 1 la 5 zile de la deparazitare.

Potrivit declaraţiei lui Gheorghiţă Vlad, paşaportul trebuie legalizat iniţial de Direcţia Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, iar apoi se pot trece datele ce ţin de acţiunile sanitare veterinare efecutae animalului de medicul veterinar.