Baconschi, despre candidatură: Dacă PDL nu mă consideră potrivit, nicio supărare, mergem înainte

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a declarat, miercuri, că aşteaptă decizia PDL privind eventuala sa candidatură în Diaspora pentru alegerile parlamentare, arătând că el "nu este obsedat de cultura de parlamentar" şi că "Parlamentul arată suficient de bine şi fără el".

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 15:18
Baconschi, despre candidatură: Dacă PDL nu mă consideră potrivit, nicio supărare, mergem înainte

„Eu voi lua act de ce decide PDL din care fac parte, dacă mă consideră potrivit pentru această candidatură bine, dacă nu, nu e nicio supărare, mergem înainte”, a precizat Baconschi.

El a arătat că a avut discuţii exploratorii pentru un colegiu în Bucureşti, „dar nu s-a putut” şi partidul i-a oferit o altă variantă şi anume o candidatură la Suceava la un colegiu neeligibil unde USL ar câştiga peste 50%.

„Aşa încât mi-am păstrat flexibilitatea, dar nu sunt obsedat de postura de parlamentar. Parlamentul arată suficient de bine şi fără mine”, a mai spus Baconschi.

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a adresat recent o scrisoare deschisă românilor din Diaspora, cerându-le să îi acorde sprijin pentru a candida din partea ARD în Colegiul 1 Diaspora pentru Senat, la alegerile din 9 decembrie.