Baconschi îi răspunde lui Cezar Preda: Ieşirea sa e lamentabilă şi de prost gust

PDL are nevoie de dezbatere internă şi cu societatea, iar ieşirea deputatului Cezar Preda împotriva noilor figuri din partid este "lamentabilă" şi "un spectacol de prost gust", care sfidează şi votul exprimat la ultimul congres al formaţiunii, afirmă prim-vicepreşedintele PDL, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, pe blogul său.

RomaniaTV.net
19 oct. 2011, 08:57
Baconschi îi răspunde lui Cezar Preda: Ieşirea sa e lamentabilă şi de prost gust

Este lamentabilă ieşirea deputatului Cezar Preda împotriva noilor figuri din PDL. Dl. Preda consideră că partidul putea rămâne de-a pururi neschimbat. Un partid închis cu şapte lacăte, pe care nicio idee venită dinspre lumea exterioară, dinspre societate să nu-l poată penetra. Dl Preda sfidează astfel atât votul exprimat la recentul congres al PDL, cât şi aşteptările electoratului de dreapta, pe care primenirea partidului le reflectă. Spre deosebire de PSD sau PC, partidul nostru a ştiut să evolueze, lucru care văd că îi displace profund dlui Preda„, declară Baconschi.

Baconschi îi răspunde lui Preda că „un mare partid popular nu se face doar cu o bună administraţie locală, ci şi cu doctrină, cu viziune naţională şi internaţională, cu dezbatere„. „Iar dezbaterea nu poate avea loc doar în BPN, fiindcă asta l-ar exclude pe însuşi dl Preda, care nu este membru al acestui for. Dezbaterea o facem între noi şi cu societatea, aşa cum s-a întâmplat vinerea trecută la lansarea cărţii Noua şcoală de gândire a dreptei„, mai scrie pedelistul.

Baconschi reclamă şi „colegialitatea infirmă” a lui Cezar Preda care nu face altceva decât să dăuneze PDL.

Deputatul PDL Cezar Preda o acuză de ipocrizie pe Monica Macovei, într-un interviu pentru Ziarul Ring, în legătură cu criticile acesteia la adresa PDL, menţionând că vicepreşedintele formaţiunii nu are decât să-şi facă propriul partid, alături de Sever Voinescu, Cristian Preda şi Teodor Baconschi.