Baconschi se scuză: Acea postare a fost o greşeală. Băsescu nu mi-a reproşat nimic VIDEO

Teodor Baconschi a declarat, marţi, că întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu a fost "îndelungată, foarte călduroasă" şi că şeful statului nu i-a reproşat "absolut nimic".

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 15:04
Baconschi se scuză: Acea postare a fost o greşeală. Băsescu nu mi-a reproşat nimic VIDEO

Fostul ministru de externe, Teodor Baconschi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul MAE,  că postarea de pe blogul său în urma căreia a fost demis din funcţie „a fost o greşeală” şi că a „plătit” pentru ea.

Întrebat cum a fost întâlnirea pe care a avut-o marţi cu preşedintele Băsescu, Teodor Baconschi a răspuns: „Îndelungată, foarte călduroasă. Preşedintele m-a întâmpinat cu multă energie”.

El a adăugat că a discutat cu şeful statului subiecte legate de viitorul României şi de viitorul politicii româneşti. „Am abordat subiecte mult mai importante decât soarta mea”, a mai spus Teodor Baconschi, citat de Mediafax.

Întrebat dacă preşedintele Băsescu i-a reproşat ceva, Baconschi a răspuns: „Nu. Nu mi-a reproşat absolut nimic”.

Pe de altă parte, Baconschi a spus că nu i se pare normal că a fost demis în timp ce se afla în misiune în străinătate.

„Cred că orice decizie politică pe care o respect ca membru al unui executiv, al unui partid politic poate fi anunţată în cadrul partidului, ca să zic aşa, dacă ea a fost validată printr-o dezbatere statutară. M-a surprins un pic procedura”, a comentat fostul ministru.

Teodor Baconschi a revenit, marţi la prânz, de la Consiliul Afaceri Externe, de la Bruxelles.

Imediat după ce a revenit la Bucureşti, Baconschi a plecat la Palatul Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu.

După această întâlnire, Administraţia prezidenţială a anunţat că şeful statului a semnat decretele pentru revocarea lui Teodor Baconschi din funcţia de ministru de Externe şi pentru numirea în acest post a lui Cristian Diaconescu.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmaţiile acestuia la adresa protestatarilor.

„Un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej: derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic”, scria, lunea trecută, Baconschi pe blogul său.