Băiat de trei ani dus la dentist, mort după anestezie. Părinții sunt rupți de durere: „Nu ne aşteptam să ieşim de acolo fără copil”

Momente de neimaginat pentru o familie din SUA, care și-a dus băiețelul la dentist și l-a găsit mort pe scaun în timpul unei proceduri dentare.

13 iul. 2021, 13:40
Băiat de trei ani dus la dentist, mort după anestezie. Părinții sunt rupți de durere: „Nu ne aşteptam să ieşim de acolo fără copil”

Abiel Valenzuala Zapata, în vârstă de trei ani, a fost dus de părinți la stomatolog pentru o infecție care i-a apărut la nivelul gingiilor. Dentistul a decis că trebuie să-i facă anestezie pentru a-i îndepărta trei dinți infectați. Zis și făcut. Conform datelor culese de anchetatori, totul a decurs normal în prima jumătate de oră de la anestezie.

Ulterior, însă, copilului a început să i se umfle obrazul, iar pulsul a început să încetinească. La fața locului a ajuns imediat o ambulanță.  Medicii i-au aplicat manevre de resuscitare înainte să fie transportat la spital. În ciuda eforturilor cadrelor medicale, micuțul și-a pierdut viața la scurt timp.

Mama lui Abiel, de 25 de ani, a povestit că nu a știut nimic despre ce i s-a întâmplat copilului său până când nu a văzut că e transportat la ambulanță. Femeia și-a mai văzut băiatul doar după ce a murit.

Familia e distrusă de durere și așteaptă să sosească raportul medicului legist. „Nu ne aşteptam să ieşim de acolo fără un copil”, a spus mama. Băiețelul a plâns după anestezie, iar ea a încercat să îl liniștească: „Papi, totul va fi bine. Ştii că va fi bine”.

Părinții lui Abiel acuză medicii pentru moartea băiețelului și cer explicații pentru ce i s-a întâmplat.

„Ca mamă, ai impresia că ai dat greş pentru că nu ai făcut nimic întru a-l proteja. Chiar am crezut că am făcut o alegere corectă. – Nu am putut face nimic pentru tine, Papi, dar voi afla adevărul-. Asta i-am promis. Este singurul lucru pe care îl mai pot face acum, precum şi creşterea conştientizării în privinţa riscurilor. El era cel mai năzbâtios dintre cei trei copii ai mei. El se remarca oriunde ne aflam”, a completat ea.

Abiel mai avea doi frați, pe Jaquelyn, în vârstă de șase ani, și pe Gabriel, în vârstă de doi ani. Reprezentanții clinicii stomatologice unde s-a petrecut tragedia nu a oferit nicio explicație.