Băiețelul de 8 ani al unei românce a murit înecat, în timp ce părinții vizionau un meci EURO 2021

Băiețelul de 8 ani al unei românce, stabilite în Belgia, a murit înecat în timp ce părinții lui se uitau la un meci din EURO 2021.

15 iun. 2021, 10:07
Băiețelul de 8 ani al unei românce a murit înecat, în timp ce părinții vizionau un meci EURO 2021

Un băiețel în vârstă de 8 ani, pe nume Daviddi, al unei românce, stabilite în Belgia, a murit după ce s-a înecat în lacul de lângă terasa, unde părinții săi vizionau un meci din EURO 2021. Părinții băiețelului au fost alertați de către sora mai mare a acestuia, chiar la finalul meciului când naționala Belgiei a câștigat împotriva Rusiei.

Părinții au început căutările și, în scurt timp, au observat cum pe lacul din apropiere plutea mingea fiului lor, iar pe mal se aflau pantofiorii băiețelului. Lacul se afla chiar în apropierea unui spațiu de joacă pentru copii, ce includea un castel gonflabil și alte jucării. Daviddi și sora lui mai mare s-au jucat toată seara pe malul lacului. Părinții copiilor sosiseră la terasă mai devreme în seara fatidicului accident.

Băiețelul de 8 ani suferea de un handicap care îl impiedica să vorbească

Băiețelul suferea de un handicap mintal și îi era mai greu să comunice, iar sora lui îi purta mereu de grijă, relatează Antena 3.

„Am băut împreună. Cei doi copii au fost unul lângă celălalt toată seara. Sora lui a avut mereu grijă de Davidi.”, a declarat Helie Closse, o prietenă a familiei.

Imediat după ce meciul a luat sfârșit, surioara lui Daviddi și-a anunțat părinții că fratele ei a dispărut. Familia și prietenii au plecat în căutarea acestuia, au aprins chiar și farurile mașinilor pentru a avea mai multă vizibilitate în întuneric. Primul semn care prevestea tragedia a când au găsit pantofii micuțului pe mal, atunci au fost chemate serviciile de urgență.

Trupul micuțului Daviddi a fost recuperat de către de scafandri de pe fundul lacului, abia la miezul nopții. În ciuda manevrelor de resuscitare, Davidi a fost declarat decedat.