Băile Figa – piscine cu apă dulce şi sărată, aqualand, plajă, terenuri de fotbal şi tenis. Cât costă o zi pe „litoralul bistriţenilor”

Băile Figa, aflate la o oră şi jumate de Cluj-Napoca, s-au deschis în data de 5 iunie. Staţiunea este apreciată atât de râmâni, cât şi de străini. De altfel, numărul turiştilor străini care au ajuns în ultima lună pe "litoralul bistritenilor" este dublu faţă de cel de anul trecut.

04 iul. 2022, 10:34

Băile Figa, numit si “litoralul bistritenilor”, sunt la mare căutare în acestă perioadă. Staţiunea este situata in apropiere de orasul Beclean, judeţul Bistriţa – Năsăud.

„Băile Figa sunt un loc perfect de relaxare, peisagistica locului fiind realizată în acest scop. Aici se găseşte o oază de sănătate având în vedere că proprietăţile apei sărate şi ale nămolului sunt asemănătoare cu cele de la Techirghiol, iar aerul poate avea efect de salină datorită aerosolilor salini existenți”, spun reprezentanţii complexului.

Citeşte şi: VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022. Lista completă a hotelurilor şi pensiunilor care acceptă tichete de vacanţă

Complexul Băile Figa se întinde pe o surapfaţă de 15 hectare de teren. Un loc principal de atracţie al staţiunii Băile Figa îl constituie cele trei tobogane uriaşe şi cea de-a doua piscină cu apă dulce caldă, având lungimea de 18 metri, lăţimea de 15 metri şi adâncime cuprinsă între 0,8 metri şi 1,2 metri. Această piscină este locul de colectare pentru utilizatorii celor trei tobogane acvatice,care au în total cinci piste de alunecare pe apă.

Citeşte şi: Locul din România desprins din basme. Este ideal pentru o escapadă de weekend

Toboganele pleacă de la o înălţime de peste 10 metri şi  au diferite elemente dinamice, cu serpentine, bucle şi alte efecte de senzaţie, pe o lungime la sol de peste 35 de metri, pîna la 67 de metri.

Pentru acest al doilea sistem de divertisment acvatic apa este încălzită de un grup termic cu 20 de panouri solare. Primul dintre tobogane, cel denumit „Kamikaze”, este o îmbinare de elemente galbene şi oferă senzaţii tari, prin viteza foarte mare de alunecare. Al doilea tobogan, pe numele său Concurs, are trei piste de alunecare, două de culoarte albastră şi una de culoare albă, oferind posibilitatea de coborâre simultană pentru trei persoane.

Cel de-al treilea tobogan, Spirala, este o îmbinare de elemente roşii şi albe, cu serpentine, bucle şi alte efecte de senzaţie, oferind amatorilor de adrenalină o glisare pe aproape 70 de metri lungime, până la piscina de colectare.

Bazinul cu apă sărată este amplasat în aer liber, fiind străjuit de terase unde se poate mânca şi se pot servi băuturi răcoritoare.

Tot în parcul balnear „Băile Figa” copiii au la dispoziţie un parc de joacă generos, amenajat cu mobilier ecologic, din lemn, un parc de aventură, o tiroliană şi un labirint verde, din arbuşti de tuia, locuri în care cei mai mici vizitatori ai băilor se pot distra minunat. De asemenea, staţiunea mai are amenajări cu locuri pentru picnic, o zonă cu un mic lac cu apă dulce, împrejmuit cu băncuţe şi cu un podeţ de lemn, pentru odihnă şi relaxare.

Referitor la cazarea turiştilor, aceasta se poate face foarte ușor în proximitatea Complexului Balnear Băile Figa. Lângă Băile Figa au apărut numeroase cabane turistice, pensiuni şi chiar și o zonă de căsuţe de vacanţă organizată ca un „sat de vacanță”. De asemenea, sunt pensiuni şi hoteluri în oraşul Beclean, lângă Băile Figa.

 

Cât costă accesul la Băile Figa

Prețul unui bilet de intrare este de:

20 lei / brăţară / zi (de luni până joi)

30 lei/brățară /zi  (de vineri până  duminică)

Copiii sub 7 ani au acces gratuit

Telefon Recepție: 0753 312 322

 

Taxa pentru închiriere terenul de fotbal – 50 lei /oră

Taxa pentru închiriere terenul de tenis – 20 lei /oră

Taxa pentru fitness 5 lei/ora

Taxa pentru jacuzzi – 5 lei/20 min

Taxa pentru sauna 5 lei/20 min

Taxa de acces utilizare tobogan  „AquaLand” – 10 lei / brăţară

Taxa de acces utilizare tobogan „2” – 10 lei / brăţară

Contravaloare cheltuieli utilizare „Casă Poartă” 100 lei/ zi