Bamele, legumele care merită un loc de cinste în orice meniu

De proveniență din Etiopia, însă cultivate la scară redusă în România, bamele sunt unele dintre cele mai recomandate legume, pentru valoarea lor terapeutică.

RomaniaTV.net
01 sept. 2016, 07:54
Bamele, legumele care merită un loc de cinste în orice meniu

Din aceeași familie cu bumbacul, cafeaua și hibiscusul, legumele verzi și lunguiețe reprezintă o sursă importantă de nutrienți vitali pentru organism.

Sărace în calorii, dar bogate în vitamine şi minerale: A, C, tiamina, calciu, zinc, fibre, riboflavina, betacaroten, potasiu, magneziu şi vitamina B6, bamele sunt recomandate în special viitoarelor mame, datorită acidul folic pe care îl conțin și care ajută la dezvoltarea tubului neural al fătului.

Citeşte şi  De ce ar trebui să mănânci în fiecare zi BAME

Mucilagiul din bame micşorează nivelul de colesterol şi acidul din bilă, eliminând astfel toxinele prin filtrarea ficatului şi curaţă intestinul gros, graţie proprietăţilor laxative.

Consumate cu regularitate, bamele vindecă întregul organism. Astfel, tratează inflamaţia plămânilor şi calmează simptomele de colon iritabil. Datorită conţinutului de vitamina C, bamele au și un puternic efect antioxidant şi antiinflamator.

Citeşte mai mult pe antenasatelor.ro


loading...