Banala mămăligă îţi poate salva viaţa

Mămăliga este un produs de nelipsit din gospodăriile românilor, obținut prin fierberea mălaiului. Conține fibre, acizi grași nesaturați, vitamina E, vitamina K, fosfor magneziu și zinc și... nu îngrașă. Deci iată doar câteva motive pentru care să o introduci în alimentația ta.

17 mai 2017, 08:24
Banala mămăligă îţi poate salva viaţa

Dacă ai avut în copilărie ocazia să petreci vacanțele școlare la țară cu siguranță că bunicii tăi te-au delectat măcar odată cu acest produs.

Deși pare un preparat banal, beneficiile aduse sănătății sunt multiple. Astăzi reprezintă o alegere sănătoasă cu care poți să înlocuiești pâinea pe care o găsești la rafturile supermarketurilor.

Bogată în minerale ține boala la distanță

Nu doar că este bogată în minerale dar conține vitaminele B6,C, E şi nutrimenţi de care corpul tău are mare nevoie pentru a funcţiona normal. Grăsimele sănătoase ce ți le pune la dispoziție susțin buna funcționare a intestinelor, îmbunătățind astfel digestia și procesul de ardere a țesutului adipos.
Porumbul, ingredientul său principal, asemeni orezului și grâului îți aduc aportul necesar de energie și te ajută să te concentrezi mai bine asupra task-urilor tale zilnice, mai ales datorită conținutului de fosfor, magneziu, zinc, potasiu și riboflavină.

Săracă în calorii, are grijă de silueta ta

Lipsa caloriilor o face să fie un preparat ideal și de bază în alimentația ta zilnică, cât și în cea a bebelușilor. Poți să o combini cu diferite alimente, deși cea mai cunoscută combinație este cea cu brânză și smântână. În felul acesta, contribuie substanțial la susținerea imunității în parametri normali.

Reduce riscul de cancer

Acest lucru a fost demonstrat de către cercetători, de a lungul vremii. Se pare că efectele sale pozitive sunt benefice mai ales în cazurile unde este prezent cancerul de colon și hemoroizii. Chiar dacă momentan nu te confrunți cu aceste probleme, consumul frecvent de mămăligă poate preveni apariția lor.

Efectul său antioxidant, ajută la reducerea colesterolului rău din organism, susține buna funcționare a inimii și buna circulație sangvină.

Află mai multe despre beneficiile consumului de mămăligă AICI