Banane de Banat. Povestea PENSIONARULUI care doreşte să producă BANANE ROMÂNEŞTI VIDEO

Un pensionar din Peciu Nou, judeţul Timiş, creşte bananieri de mai bine de 6 ani, pe care vrea să-i înmulţească. Bărbatul a studiat despre modul de creştere şi chiar dacă nu se poate bucura de fructe, el îngrijeşte pomii cu pasiune.

20 aug. 2014, 06:46
Banane de Banat. Povestea PENSIONARULUI care doreşte să producă BANANE ROMÂNEŞTI VIDEO

Este găselniţa unui pensionar din Timiş care şi-a plantat pomi exotici în faţa casei. Deşi fructele nu ajung niciodată să se coacă, bărbatul nu se lasă şi speră că într-o zi va obţine rezultate. Omul susţine că pomii sunt ca şi copiii lui.

Citeşte şi De ce TREBUIE să mănânci o banană pe zi

Povestea bananierilor lui Iosif Farcaş din localitatea Peciu Nou, judeţul Timiş, a început în urmă cu 6 ani, atunci când a primit în dar primul pom. Luni de zile pensionarul s-a interesat de modul de creştere, iar apoi a decis să-i înmulţească, potrivit România TV.

 

Mi i-a adus copiii. Nu mi-au spus de unde şi cum, ei mi-au adus că au avut prea mult pentru ei. Am plantat în curte şi grădină, am văzut că merg şi apoi zic să-i scot în stradă şi aşa i-am înmulţit. Fără apa nu cresc, nu rezistă”, a declarat bărbatul.

Pasionat de pomicultură, pensionarul este foarte atent cu bananierii şi are grijă să nu le lipsească nimic. Deocamdată, bananierii nu au rodit, însă le merge bine, iar bărbatul speră că într-o zi va mânca banane româneşti.

Citeşte şi De ce e bine să mănânci banane cu coaja pătată

„Ei de obicei la 4 ani atunci îşi fac fructul de aici şi el se apleacă în jos. Şi atunci fiecare rând de banane că mai mult de 3 cm nu cresc din cauza climei. Şi atunci el cade jos. M-am experimentat mai bine zis că am încercat în tot felul că nimeni n-a ştiut în detaliu. Deci fără internet fără nimic. Eu singur mi-am facut experienţele, cum am văzut că se dezvolta, cum scoate puii”, a adăugat bătrânul.

Pensionarul a împărţit puieţi şi vecinilor, iar în comună există acum o mulţime de curţi cu bananieri.