Banca Centrală Europeană către Teodorovici: Nu am fost consultaţi în legătură cu ordonanţa lăcomiei. Era obligatoriu

Publicat: Miercuri, 13 Februarie 2019 10:03 // Actualizat: Miercuri, 13 Februarie 2019 10:58 // Sursa: romaniatv.net

Banca Centrală Europeană nu a fost consultată de Guvernul României înainte de adoptarea și intrarea în vigoare a OUG nr. 114/2018 (ordonanţa lăcomiei), deşi acest lucru este stipulat în Tratatul Uniunii Europene, arată BCE într-o scrisoare adresată ministrului Eugen Teodorovici, publicată de Hotnews.ro

În plus, OUG nr. 114/2018 nu a fost însoțit de nicio evaluare a impactului care să arate efectele impozitului asupra sectorului bancar, se mai arată într-o scrisoare trimisă.

”În absența unei astfel de evaluări a impactului, riscul ca impozitul să aibă un impact semnificativ asupra stabilității sistemului bancar nu poate fi exclus. BCE consideră că această neconsultare este un caz de nerespectare de către autoritățile române a obligației de a consulta BCE cu privire la proiectul de legislație națională”, se arată în documentul obţinut de Hotnews.

Consultarea BCE înainte de adoptarea unei astfel de ordonanţe cu efecte asupra sistemului bancar este stipulată în Tratatul Uniunii Europene, precizează scrisoarea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H