Banca Mondială: Doar 20% din şomerii din România folosesc internetul pentru a-şi căuta un loc de muncă

Doar 20% din şomerii din România folosesc internetul pentru a-şi căuta un loc de muncă şi doar 5% din români folosesc internetul pentru a descărca documente oficiale de pe site-urile publice, potrivit ultimului raport publicat marţi de Banca Mondială.

07 mart. 2017, 09:18
Banca Mondială: Doar 20% din şomerii din România folosesc internetul pentru a-şi căuta un loc de muncă

Potrivit raportului Băncii Mondiale, la categoria celor angajaţi, aproape nici unul nu lucrează de acasă, folosind internetul, e-mailul şi telefonul, comparativ cu peste 10%, cota înregistrată în Europa de Vest şi de Nord.

În România, mai puţin de 10% din firme utilizează cloud-ul, iar antreprenorii se confruntă cu mai multe piedici în sectorul serviciilor care stau în calea adoptării tehnologiei digitale.

Raportul Băncii Mondiale precizează că inegalităţile existente în Uniunea Europeană s-ar putea mări, în contextul în care este mai probabil ca muncitorii calificaţi să folosească internetul pentru a găsi un loc de muncă sau să pariticipe la reţele profesionale.

Ţările din Uniunea Europeană trebuie să realizeze politici pentru a ajuta muncitorii să se adapteze la noile locuri de muncă create de Internet dacă vor să evite creşterea inegalităţii şi a excluziunii în regiune, notează raportul Băncii Mondiale.

Mai mult, accesul aproape universal la internet nu a fost suficient pentru ca ţările din UE să beneficieze de oportunităţile create de tehnologiile digitale, fiind nevoie de mai mult pentru a dezvolta politici pentru a uşura accesul, conectând muncitorii la joburile din domeniul digital, menţionează raportul citat de Mediafax.