Bancherii îi răspund lui Isărescu: Nu reducem dobânzile pentru că ne spune cineva

Bancherii nu reduc dobânzile la credite, deşi guvernatorul BNR a cerut acest lucru spătămâna trecută. "Nu reduc dobânzile pentru ca îmi spune cineva.", a declarat Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen.

15 mai 2013, 11:40
Bancherii îi răspund lui Isărescu: Nu reducem dobânzile pentru că ne spune cineva

Bancherii i-au răspuns ferm guvernatzorului BNR Mugur Isărescu, care a spus cu câteva zile în urmă: „Fraţi bancheri, aveţi toate motivele să reduceţi dobânzile la credite”.

„Cu cât putem să dăm credite mai ieftin cu atât e mai bine, dar nu reduc dobânzile pentru ca îmi spune cineva. Ne uităm şi dacă dobânda de referinţă se reduce. Dacă nu mai sunt jucători care să împingă în sus dobânzile la depozite, atunci vom vedea dobânzile mai jos şi la credite. Cred că nu trebuie însă o scădere agresivă, ci una treptată”, a declarat preşedintele Steven van Groningen.

„Nu coborâţi dobânzile la depozite. Începeţi prin a le scădea la credite. Mesajul nostru este de maturizare, de atenţie, este de fapt acesta: nu începeţi cu reduceri la dobânda de la depozite. Dacă dânşii se vor juca numai cu lucruri din astea: să-i mai jupuim pe clienţi cu un comision, să mai reducem dobânzile la depozite, nu vor face nimic. Aveţi nevoie de o activitate de creditare serioasă, cu viziune , pe termen lung”, a spus miercuri Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, intr-un mesaj destinat băncilor din România.


loading...