Bănci montate pe pistele de bicicletă la Mangalia. ”La noi în România se poate orice”

În stațiunea Saturn au fost amenajate recent piste de biciclete, însă ulterior au apărut și mai multe bănci. Prin urmare, bicicliștii trebuie să se plimbe cu bicicleta și să ocolească și băncile.

RomaniaTV.net
21 ian. 2021, 21:35
Bănci montate pe pistele de bicicletă la Mangalia. ”La noi în România se poate orice”

Bănci montate pe pistele de bicicletă la Mangalia. Muncitorii care s-au ocupat de lucrările din stațiunea Saturn ridică din umeri și susțin că nu știu cine a montat băncile. Viceprimarul Mangaliei a cerut ca băncile să fie mutate, imediat ce a văzut ce s-a întâmplat cu proiectul realizat din fonduri europene.

Citește și: Suma incredibilă cheltuită de stat pentru maşina folosită de Marian Oprişan. „Consumul de combustibil este uriaş”

Pistele de bicicletă fac parte dintr-u amplu proiect european, în valoare de cinci milioane de euro. Staţiunile din sudul litoralului ar trebui să dispună de trotuare noi, piste de biciclete, mobilier urban şi iluminat public. Până acum au fost finalizate trotuarele pe o distanţă de doi kilometri şi a fost asfaltată pista. Băncile nu apăreau în simularea făcută de arhitecţii care au conceput proiectul.

“Nu e bună canapeaua aia pusă acolo, că e pusă chiar pe pistă. Asta nu e corect, la noi în România se poate orice” ,  susține un bătrân cu bicicletă.

”Să se vadă că nu e montată. Da, nu e montată. Ele efectiv sunt mobile acuma, sunt luate de doi inşi şi se pun acolo unde trebuie. Cel mai târziu în luna iunie vrem să lansăm proiectul aşa cum trebuie, dar mai întâi va trebui să ne asigurăm că şi calitatea şi execuţia trebuie să fie aşa cum a prevăzut proiectul iniţial” , a declarat Dragoş Angelescu, viceprimarul Mangaliei.

Bănci montate pe pistele de bicicletă la Mangalia. Directorul general al firmei de construcție susține că aceasta nu este poziția finală a băncilor, fiind puse provizoriu pe partea de asfalt. Lucrările din sudul litoralului ar trebui să fie gata până când începe sezonul estival.

“Momentan nu este poziţia lor finală. Iar beneficiarul le-a dorit aduse în şantier şi pentru că nu erau trotuarele terminate, ele au fost provizoriu puse pe partea de asfalt. Ele vor fi poziţionate conform proiectului! Vor fi relocate pe poziţia lor” , a declarat Gabriel Luchian, directorul general al firmei de construcţie.

Litoralul românesc a atras în ultimii cinci ani cele mai multe fonduri de la Uniunea Europeană, mai exact câte două tranșe de 700 de milioane de euro. Banii au fost alocaţi pentru diferite proiecte, de la extinderea plajelor, până la astfel de lucrări edilitare.


loading...