Băncile cu credite în FRANCI ELVEŢIENI, la CONTROL. Peste 2.000 de plângeri la Protecţia Consumatorului

Băncile care au dat credite în franci elveţieni luate la control de Protecţia Consumatorului. Este vorba de şapte bănci acuzate de clienţi lor că nu au găsit soluţii pentru reeşalonarea plăţii acestor credite. La Protecţia Consumatorului au fost depuse peste 2.000 de plângeri.

RomaniaTV.net
09 iul. 2015, 09:14
Băncile cu credite în FRANCI ELVEŢIENI, la CONTROL. Peste 2.000 de plângeri la Protecţia Consumatorului

Autoritatea Naționala pentru Protecţia Consumatorului va declanșa controale la băncile care au oferit și ofera în continuare credite în franci elveţieni. Decizia vine ecizie după scandalul provocat de creșterea  monedei elvețiene și a lipsei de măsuri concrete care să-i protejeze pe românii care nu mai pot face față la ratele creditelor în Franci elvețieni, anunţat președintele ANPC, Marius Dunca.

CITEŞTE ŞI 65.000 de persoane cu credite în franci elveţieni, în portofoliile băncilor comerciale din România

„Avem un control tematic la operatorii financiar-bancari. Dacă nu ne-au primit să fim prezenţi la negocieri (cele organizate de AURSF împreună cu reprezentanţii debitorilor în franci elveţieni – n.r.), ne primesc sigur ca organ de control. Mi-aş dori să-mi permită legea să le suspend activitatea de creditare către persoane fizice. Caut în legislaţie portiţa care-mi permite acest lucru”, a afirmat Marius Dunca.

CITEŞTE ŞI ANPC, către băncile cu credite în franci: „Vreau soluţii concrete. Până acum şi-au bătut joc!”

ANPC va verifica dacă „măsurile de reglare a deficienţelor” au fost luate de către instituţiile de credit, iar acestea să dovedească cum au soluţionat problemele clienţilor, preşedintele autorităţii precizând că băcnile nu au venit cu nicio măsură în sprijinul debitorilor.

CITEŞTE ŞI Protecţia Consumatorului se implică în CRIZA CREDITELOR ÎN FRANCI ELVEŢIENI

Controalele au loc la toate băncile care au oferit credite în franci elveţieni şi la toate celelalte cu care ANPC are procese.