Băncile din România angajează detectivi pentru cei care îşi declară falimentul

Detectivii particulari sunt pe urmele românilor care îşi declară falimentul personal. Băncile au încheiat deja contracte cu firmele de profil, pe a-i verifica la sânge pe cei care cred că pot profita de noua lege.

09 iun. 2015, 07:21
Băncile din România angajează detectivi pentru cei care îşi declară falimentul

Bancherii vor să angajeze detectivi particulari pentru a se convinge dacă cei care se dau faliţi chiar nu mai au bani pentru a-şi plăti îndatoririle.

Citeşte şi Victor Ponta: FMI va trebui să discute cu Parlamentul despre legea falimentului personal

Detectivii particulari angajaţi de bănci vor verifica pe ce cheltuiesc banii cei care îşi declară falimentul.

Viaţa celor care şi-au declarat falimentul personal va fi luată la puricat nu doar de detectivi angajaţi de bănci, ci şi de alte două persoane numite de judecători, un administrator şi un lichidator, care vor sta cu ochii pe tot ce face debitorul şi îi vor ţine cu atenţie “contabilitatea”.

„Bancherii se aşteaptă la un val de şmecherii şi de aceea încearcă să se pună la adăpost. Estimările lor arată că cele mai multe cereri de declarare a falimentului – undeva în jurul a 25 de procente din contractele în derulare – vor veni din falimentzona celor care au împrumuturi pentru achiziţionare de locuinţe”, a declarat Mihai Belu, directorul Companiei de Anchete şi Filaj, potrivit libertatea.ro.

Citeşte şi Legea falimentului personal: Ministerul Justiţiei a propus introducerea procedurii administrative