Bancnotă Euro Suvenir, dedicată Voievodului Ștefan cel Mare. De unde se poate achiziționa

Muzeul Național al Bucovinei a lansat recent o nouă Bancnotă Euro Suvenir, dedicată Voievodului Ștefan cel Mare.

01 apr. 2023, 17:41
Bancnotă Euro Suvenir, dedicată Voievodului Ștefan cel Mare. De unde se poate achiziționa

După succesul bancnotei euro suvenir prin care era promovată imaginea Cetății de Scaun a Sucevei, Muzeul Național al Bucovinei a lansat o nouă Bancnotă Euro Suvenir, dedicată de acestă dată Voievodului Ștefan cel Mare.

Citește și: Această bancnotă veche valorează o avere. Cei care încă o au acasă se pot îmbogăți rapid

Bancnota a fost pusă în vânzare la prețul de 21 de lei, la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie Suceava, iar de săptămâna viitoare și la standul de prezentare de la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei, potrivit Monitorul de Suceava.

Bancnota este prezentată într-o mapă specială, prevăzută cu un buzunar interior transparent, spațiu în care se regăsește bancnota. Map are imprimate pe cele patru fațete imaginea domnitorului și o hartă a ctitoriilor sale, cât și o imagine a Sălii Sfatului Domnesc de la Suceava.

Noua bancnotă Suvenir de 0 Euro, cu reprezentarea Voievodului Ștefan cel Mare, este realizată în una din imprimeriile acreditate de către Banca Centrală Europeană, având caracteristici de securitate similare bancnotelor reale și un design unic, atrăgător, asemănător, dar nu confundabil cu acestea.

Citește și: Te vei îmbogăți imediat dacă ai acești bani vechi în casă! Cu câţi lei se vinde acum o bancnotă de 3 lei din 1966

„Intrați din anul 2022 în rândul suvenirurilor de euro din Europa, alături de alte mari obiective turistice europene, printre care și Cetatea de Scaun a Sucevei, cel mai important edificiu simbol al Sucevei, bancnota dedicată lui Ștefan cel Mare completează seria, fiind cea mai nouă Bancnotă Suvenir cu valoarea de 0 Euro lansată de Muzeul Național al Bucovinei, în colaborare cu Eurosuvenir România. Proiectul de promovarea a obiectivelor turistice renumite în întreaga lume este o inițiativă, marcă înregistrată, apărută în Franța, în anul 2015”, au transmis reprezentanții muzeului.